terug

Publicatie ‘Geluk werkt door’

Werkgelukkige medewerkers in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur is mooi. Maar hun werkgeluk leidt ook ergens toe. Tot een gelukkigere samenleving. In het 125-pagina tellende boek 'Geluk werkt door' laten we zien hoe werkgeluk in de publieke sector doorwerkt naar onze samenleving.

Zelden stellen we ons de vraag wat het effect van ons handelen is op het menselijk geluk. Dat geluk een thema is dat leeft, ondervonden wij met onze eerdere publicatie 'Werkgeluk'. Ondanks dat werkgeluk niet kan bestaan zonder levensgeluk, hadden we een interessant fenomeen te pakken. Maar wij hadden het gevoel dat het nog niet klaar was. Want gelukkige mensen in de publieke sector zijn mooi, maar hun werkgeluk leidt ook ergens toe. Geluk in onze samenleving. Precies dat wilden we onderzoeken.

Investeer in het (werk)geluk van medewerkers

Samen met Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) deden we een literatuuronderzoek. Of ‘(werk)gelukkige medewerkers leiden tot betere resultaten in een organisatie’ en of ‘een kwalitatief hoogwaardige publieke sector leidt tot een gelukkigere samenleving’. Dit vulden we aan met onderzoek van Kantar TNS. En de resultaten zijn verrassend, hoopvol en betekenisvol. Ze geven bewijslast om te investeren in (werk)geluk van medewerkers. Want daar wordt de samenleving gelukkiger van. Al dit (wetenschappelijk) onderzoek zetten we extra kracht bij met gesprekken die we voerden met mensen die werken in en voor de publieke sector. Wij hopen dat dit boek helpt om het werkgeluk van medewerkers te vergroten én bijdraagt aan het geluk in onze samenleving.

In ‘Geluk werkt door’ vindt je:

  • Uitgebreid literatuuronderzoek van de Erasmus Universiteit naar hoe werkgeluk in de publieke sector leidt tot een gelukkigere samenleving.
  • Aanvullend onderzoek van Kantar TNS over het effect op geluk binnen overheid, onderwijs en zorg & welzijn.
  • Prachtige fotoreportages in het Nederlands Openluchtmuseum, de moestuin van Jenaplanschool Antonius Abt, Penitentiaire Inrichting Almelo en woonzorg-complex De Baersdonck.
  • Diepgravende interviews met geluksgemeente Schagen, natuurorganisatie IVN en het Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk.
  • Scherpe columns van filmjournalist Dana Linssen, oud-minister Frank van Massenhove, zorgbestuurder Peter van Haren en onderwijsgoeroe Marcel van Herpen.
* verplicht veld

Vraag kosteloos een exemplaar aan

Vul het formulier in om de publicatie 'Geluk werkt door' aan te vragen.

Welke uitgave wil je ontvangen?
Uitgave
Persoonsgegevens
Organisatie
Contactgegevens
Eventueel je opmerking of vraag over dit onderwerp

Nieuwsbrief

CAPTCHA