Talentenpools, ruimte voor talent

Steeds meer organisaties werken met talentenpools of traineeships. Speciaal geselecteerde groepen hoogopgeleide jonge professionals of medewerkers in een specifiek domein of vakgebied. Wij ondersteunen u bij de ontwikkeling en het behoud van zo’n pool, zodat talenten een permanente plek krijgen in uw organisatie.

Opzet talentenpools

Wij helpen u graag bij het ontwikkelen en behouden van een talentenpool of traineeship. Of u nu kiest voor volledige ontzorging of specifieke ondersteuning bij het opzetten van een talentenpool, het doel is om talenten te begeleiden in hun ontwikkeling. Om dit te laten slagen ontwikkelden wij een gefaseerd systeem.

U krijgt een helder beeld over hoe de doelgroep en de arbeidsmarkt eruit ziet, wat deze doelgroep belangrijk vindt en hoe uw organisatie deze talentprofielen aan zich kan binden.

Samen gaan we aan de slag met het ontwerp van de talentenpool. Daarbij zoomen we in op: een sterkte- en zwakteanalyse, inbedding organisatiestrategie, planning en fasering, werving, selectie en onboarding, structuur, opzet ontwikkelprogramma en randvoorwaarden en uitgangspunten van de pool.

Een succesvolle start van een talentenpool staat of valt met het aantrekken van de juiste mensen. Dit begint met een doelgroepgerichte wervingscampagne met bijbehorend selectietraject. U kunt ervoor kiezen om het volledige werving- en selectietraject door Driessen te laten uitvoeren of alleen een specifiek onderdeel. Dit resulteert in een zorgvuldig geselecteerde groep van kandidaten die klaar zijn om te starten in de talentenpool of het traineeship.

De talenten zijn gevonden en gaan aan de slag. Nu begint het eigenlijk pas. Driessen ontzorgt uw organisatie volledig bij de onboarding en het werkgeverschap. Goed werkgeverschap is bij Driessen een vanzelfsprekendheid en gaat verder dan een tijdige betaling van het salaris. Al jaren wordt onze dienstverlening met een 8- of hoger beoordeeld.

Talenten hebben ambities. Ambities die niet alleen te verwezenlijken zijn door werk. Opleiding en ontwikkeling moet daarom standaard onderdeel uitmaken van een talentenpool. Driessen helpt u hierbij. Samen met uw organisatie stellen wij een doelgericht leertraject op met aandacht voor zowel inhoudelijke kennis als vaardigheden. Dit levert een uitgebalanceerd opleidings- en ontwikkelingsprogramma op dat aansluit op de wensen en behoeften van zowel de organisatie als de trainees.

Leren gaat met vallen en opstaan. Goede begeleiding maakt het verschil tussen progressie of regressie. Als u kiest voor samenwerking met Driessen, kiest u voor individuele coachingsessies en begeleide intervisie door een ervaren adviseur. Als vertrekpunt gebruiken we een Insights Discovery® profiel, dat talenten inzicht geeft in hun eigen persoonlijkheid, werkstijl en drijfveren.

"Driessen springt bij op vlakken waar wij de kennis en kunde missen"

Niels van Daalen
Projectleider bij REAN

Geluk werkt door

Driessen gaat voor werkgelukkige talenten. Want gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek en staan meer open voor vernieuwing en ontwikkeling. Zo krijgt u talenten die gelukkig zijn in hun werk. En dat geluk werkt door.

Speciaal voor het onderwijs

Met het toenemende lerarentekort is het vinden van talent in het onderwijs een vak apart. Het opzetten van een talentenpool biedt uitkomst. Wij ondersteunen u graag. Lees er alles over.

Meer informatie over talentenpools?
Heeft u een vraag over onze talentenpools dienstverlening of wilt u een voorstel op maat? Onze specialisten voorzien u graag van een goed en geheel vrijblijvend advies.

ja, ik ontvang graag meer informatie