Talentpool: ruimte voor talent

Steeds meer organisaties werken met talentenpools of traineeships. Hoogopgeleide jonge professionals en medewerkers uit een specifiek domein of vakgebied, vormen een groep. Het doel: optimale ontwikkeling. Driessen ondersteunt organisaties bij het opzetten én behouden van zo’n talentpool in het onderwijs, de overheid of andere betekenisvolle sectoren. Zorg samen met Driessen dat talenten een vaste plek krijgen in jouw organisatie.

Goed werkgeverschap belangrijk voor succesvolle talentpool

De talenten zijn gevonden en gaan aan de slag. Nu begint het eigenlijk pas. Wij ondersteunen je bij de onboarding en het werkgeverschap. Goed werkgeverschap is bij Driessen namelijk vanzelfsprekend. Dat gaat verder dan een goed salaris en een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zorg ervoor dat je talenten werkgelukkig zijn en betekenis uit hun werk halen. 

Goed werkgeverschap bij Driessen
 • Onze flexibele medewerkers beoordelen hun werkgeluk met een 8,5.
 • Onze flexibele medewerkers beoordelen ons werkgeverschap met een 8,4.
 • Onze opdrachtgevers beoordelen onze flexibele medewerkers met een 8.

Lees meer over onze 5 werkbeloftes

Opzet talentenpools

Als je getalenteerde medewerkers hebt, wil je die behouden. Je wilt ook dat ze zich verder kunnen ontplooien. Wij helpen organisaties daarom bij het opzetten van een talentenpool of traineeship. Of je nu kiest voor volledige ontzorging of ondersteuning op een specifiek gebied, het doel is om talenten te begeleiden en zich te laten ontwikkelen. Om dit te laten slagen, werken wij met een gefaseerd systeem.

Advies over opstart talentpool/traineeship

Voordat je aan de slag gaat, moet je een helder beeld hebben van wat er nodig is en gevraagd wordt. Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Wat vindt de doelgroep belangrijk? Pas dan kun je helder krijgen hoe je talenten aan je kunt gaan binden. Tijdens het adviesgesprek staan we hierbij stil.

Ontwerp traineeship of talentenpool

Wanneer je weet wat je wilt, is tijd om de talentenpool te gaan ontwerpen. Daarbij zoomen we in op

 • Sterkte- en zwakteanalyse
 • Inbedding organisatiestrategie
 • Planning en fasering
 • Werving en selectie 
 • Onboarding
 • Structuur
 • Opzet ontwikkelprogramma 
 • Randvoorwaarden 
 • Uitgangspunten van de pool

Ondersteuning bij werving en selectie nieuwe talenten

Een vliegende start van je nieuwe medewerker? Het staat of valt bij werving en selectie. Met de juiste mensen, kun je meters maken. Een geslaagde wervingscampagne en een goed selectieproces zijn dus essentieel. Wij helpen je daarbij. Zodat je aan de slag kunt met een geschikte groep talenten, die staan te popelen om te starten in een talentenpool of traineeship. 

Ontwikkeling onderdeel van je talentenpool/traineeship

Talenten hebben ambities. Ambities die niet alleen te verwezenlijken zijn door werk. Ze willen verder leren en het beste uit zichzelf halen. Opleiding en ontwikkeling moet daarom standaard onderdeel uitmaken van een talentenpool. Samen ontwikkelen we een doelgericht leertraject met aandacht voor inhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling en vakspecifieke vaardigheden.

Begeleiding: individuele coaching of intervisie

Leren gaat met vallen en opstaan. Goede begeleiding maakt het verschil tussen progressie of regressie. Wij bieden individuele coachingsessies LINK en begeleide intervisie door een ervaren adviseur. Als vertrekpunt gebruiken we een Insights Discovery® profiel, dat talenten inzicht geeft in persoonlijkheid, werkstijl en drijfveren.

Meer informatie over talentenpools?

Heb je een vraag over het opzetten van talentenpools of traineeships? Wil je een voorstel op maat? Onze specialisten voorzien je graag van een goed (en vrijblijvend) advies. Neem daarvoor contact op.

Neem contact op