Talentenpools, ruimte voor talent

Steeds meer organisaties werken met talentenpools of traineeships. Speciaal geselecteerde groepen hoogopgeleide jonge professionals of medewerkers in een specifiek domein of vakgebied. Wij ondersteunen organisaties bij de ontwikkeling en het behoud van zo’n pool, zodat talenten een permanente plek krijgen in de organisatie.

Opzet talentenpools

Wij helpen organisaties bij het ontwikkelen en behouden van getalenteerde medewerkers. Of je nu kiest voor volledige ontzorging of specifieke ondersteuning bij het opzetten van een talentenpool of traineeship, het doel is om talenten te begeleiden in hun ontwikkeling. Om dit te laten slagen werken wij met een gefaseerd systeem.

Wij geven een helder beeld over hoe de doelgroep en de arbeidsmarkt eruit ziet, wat de doelgroep belangrijk vindt en hoe de organisatie de gewenste talentprofielen aan zich kan binden.

Samen gaan we aan de slag met het ontwerp van de gewenste talentenpool. Daarbij zoomen we in op: een sterkte- en zwakteanalyse, inbedding organisatiestrategie, planning en fasering, werving, selectie en onboarding, structuur, opzet ontwikkelprogramma en randvoorwaarden en uitgangspunten van de pool.

Een succesvolle start van een talentenpool staat of valt met het aantrekken van de juiste mensen. Dit begint met een doelgroepgerichte wervingscampagne met bijbehorend selectietraject. Dit resulteert in een zorgvuldig geselecteerde groep van kandidaten die klaar is om te starten in de talentenpool of het traineeship.

De talenten zijn gevonden en gaan aan de slag. Nu begint het eigenlijk pas. Wij ondersteunen je bij de onboarding en het werkgeverschap. Goed werkgeverschap is bij Driessen een vanzelfsprekendheid en gaat verder dan een tijdige betaling van het salaris. Steevast wordt onze dienstverlening door medewerkers met een 8 beoordeeld.

Talenten hebben ambities. Ambities die niet alleen te verwezenlijken zijn door werk. Opleiding en ontwikkeling moet daarom standaard onderdeel uitmaken van een talentenpool. Samen ontwikkelen we een doelgericht leertraject met aandacht voor zowel inhoudelijke kennis als vaardigheden.

Leren gaat met vallen en opstaan. Goede begeleiding maakt het verschil tussen progressie of regressie. Wij bieden individuele coachingsessies en begeleide intervisie door een ervaren adviseur. Als vertrekpunt gebruiken we een Insights Discovery® profiel, dat talenten inzicht geeft in hun eigen persoonlijkheid, werkstijl en drijfveren.

"Driessen springt bij op vlakken waar wij de kennis en kunde missen"

Niels van Daalen
Projectleider bij REAN

Geluk werkt door

Driessen gaat voor werkgelukkige talenten. Want gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek en staan meer open voor vernieuwing en ontwikkeling. En dat geluk werkt door.

Meer informatie over talentenpools?
Heb je een vraag over onze talentenpools dienstverlening of benieuwd naar een voorstel op maat? Onze specialisten voorzien je graag van een goed en geheel vrijblijvend advies.

ja, ik ontvang graag meer informatie