Persoonlijke coaching van medewerkers

Als HRM’er of leidinggevende in de sectoren overheid, onderwijs of zorg herken je ze vast. Vraagstukken van medewerkers op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, persoonlijk leiderschap, (loopbaan)keuzes, werk/privé-balans of sociale vaardigheden. Maar hoe los je ze op? Verdienen jouw medewerkers het om op een professionele wijze te werken aan persoonlijke ontwikkeling, dan heten wij je welkom bij Driessen.

Groot resultaat in korte tijd

Coaching kan oplossing bieden bij het doorbreken van patronen bij medewerkers waarmee je ziekteverzuim beperkt, de productiviteit stimuleert en de samenwerking binnen teams bevordert. Met een relatief snel, maar effectief coachtraject helpen wij medewerkers om (weer) sterk en vitaal te worden.

Volgens ons uitgangspunt is iedereen van nature in staat om antwoorden te vinden op zijn of haar eigen vragen, maar vanwege omgevingsfactoren liggen die antwoorden niet altijd voor de hand. Dat kan leiden tot frustratie en stagnatie. Door het stimuleren van het zelfsturend, zelflerend en zelf-accepterende vermogen, kritische reflectie en actief experimenteren helpen wij medewerkers in drie tot vijf coachgesprekken bij het vinden van hun antwoorden en het aanleren van effectief gedrag.

ik wil graag meer weten

Zo ziet een coachingstraject eruit

Ieder coachtraject start met een vrijblijvend intakegesprek van ongeveer 90 minuten. Tijdens dit persoonlijke gesprek bepaalt de medewerker of hij of zij een goed gevoel heeft bij de coach en vertrouwen heeft in het traject. Vervolgens doorlopen we tijdens de persoonlijke of online sessies de volgende stappen:

 1. Doelstelling bepalen: welke deuren zouden er opengaan als je deze doelstelling zou behalen?
 2. (V)erkenning van persoonlijke drijfveren en waarden: wie ben ik en wat vind ik belangrijk?
 3. (V)erkenning van kwaliteiten en talenten: wat heb ik al in mijn gereedschapskist en wat wil ik verder ontwikkelen?
 4. Belemmerende overtuigingen opzoeken en aanpakken: wat houdt mij tegen om effectief te handelen?
 5. Persoonlijke missie achterhalen: wat is mijn passie en in hoeverre handel ik hiernaar?
 6. Terugblikken: wat heb ik geleerd en hoe zet ik dit blijvend om in effectief gedrag?

Dit mag je verwachten

Kies je voor coaching via Driessen, dan ben je verzekerd van:

Een gecertificeerde coach

Al onze coaches zijn gecertificeerd en beschikken over de juiste kwalificaties. Daarnaast maken we gebruik van erkende methoden en technieken.

Een oriëntatiegesprek

We starten met een open gesprek tussen de opdrachtgever en coach om de ontwikkelbehoefte te concretiseren, wederzijdse verwachtingen te bespreken en doelstellingen te verkennen.

Een plan van aanpak

De verwachtingen en werkwijze leggen wij vast in een plan van aanpak. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Een intakegesprek

Iedere medewerker krijgt een vrijblijvend intakegesprek om te ontdekken of er voldoende 'klik' en vertrouwen is met de coach.

Privacy

Wij werken op basis van vertrouwen. Informatie wordt alleen gedeeld als de medewerker daar toestemming toe geeft.

Eindevaluatie

Ieder traject wordt afgesloten met een eindevaluatie. Ten eerste met de medewerker, vervolgens met de opdrachtgever.

Wat maakt coaching via Driessen uniek?

Natuurlijk zijn er vele aanbieders van professionele coaching en loopbaancoaching. Bij Driessen onderscheiden wij ons op de volgende vlakken:

 • Het werk in de sectoren overheid, onderwijs en zorg kent zo zijn uitdagingen. Als gevolg van veranderingen als digitalisering, de mondiger wordende burger en snelle professionalisering hebben meer medewerkers moeite met effectief keuzes te maken, zonder daarbij hun authenticiteit te verliezen. Met onze HR-roots in de publieke sector herkennen wij deze ontwikkelingen als geen ander.
 • Met onze roots in de uitzendbranche hebben wij jarenlange ervaring in de driehoeksrelatie en ook een goed ontwikkelde expertise met arbeids-juridische zaken die zich tijdens een coachtraject kunnen aandienen. En dat geeft vertrouwen, aan zowel medewerkers als organisaties.
 • Vanwege onze achtergrond in de uitzendbranche kunnen wij gebruik maken van ons netwerk binnen de publieke sector indien een medewerker tot de conclusie komt dat hij/zij toe is aan een nieuwe carrièrestap.
 • Bij Driessen richten wij ons ook op outplacement. Het combineren van een coachtraject met outplacementbegeleiding behoort daarom ook tot de mogelijkheden.

Prijzen

Coaching kan in vele vormen en maten. Onderstaande trajecten behoren tot ons vaste aanbod. Maar natuurlijk behoort ook iedere vorm van maatwerk tot de mogelijkheden.

Traject 1

€ 1.250,00 excl. btw
 • 5 e-coachsessies van +/- 60 minuten via Skype of Teams;
 • Telefonisch intakegesprek met de opdrachtgever;
 • Persoonlijk intakegesprek medewerker;
 • Loopbaan-/ persoonlijkheidstest naar keuze;
 • E-mailondersteuning waar nodig.

Populair

Traject 2

€ 1.450,00 excl. btw
 • 5 coachsessies van +/- 60 minuten op een locatie;
 • Telefonisch intakegesprek met de opdrachtgever;
 • Persoonlijk intakegesprek medewerker;
 • Loopbaan-/ persoonlijkheidstest naar keuze;
 • E-mailondersteuning waar nodig.