Payroll in de overheid

Bij de overheid is regelmatig behoefte aan flexibiliteit. Bijvoorbeeld omdat er vanwege een project meer personele capaciteit nodig is, maar er geen structurele formatieruimte is. Of vervanging vanwege ziekte- of een zwangerschapsverlof noodzakelijk is. In dit soort gevallen biedt payroll uitkomst. Driessen biedt payroll op een verantwoorde manier aan.
 

Verantwoorde payroll via Driessen

Bij payroll zijn wij formeel de werkgever van medewerkers die bij jouw organisatie werken. En dat is een grote verantwoordelijkheid, vinden we bij Driessen. Daarom zetten we goed werkgeverschap op 1. Als uitzendbureau staan we in dienst van onze payroll-medewerkers. Dit laten we onder andere zien met onze werkbeloften.

Met deze werkbeloften beloven we payroll-medewerkers én jouw organisatie dat we veel verder gaan dan we wettelijk verplicht zijn. Daarnaast doen we niet aan weekcontracten en behoort ook een payroll-contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. We betalen de transitievergoeding automatisch uit aan alle payroll-medewerkers die daar recht op hebben. En loopt het payroll-contract voor een medewerker af? Dan zorgen wij voor bemiddeling en begeleiding naar een nieuwe functie.

In lijn met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) hebben onze payroll-medewerkers recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die bij jouw eigen organisatie in dienst zijn. Ondanks dat de pensioenregeling mag afwijken, bieden wij een ABP-pensioen aan. Op deze manier bieden we medewerkers gelijke arbeidsvoorwaarden en organisaties flexibiliteit.
 

Gratis marktconsultatie aanbestedingen

Voor de meeste overheidsorganisaties geldt een aanbestedingsplicht voor payroll. Tijdens een vrijblijvende marktconsultatie leggen wij je uit waar jouw aanbesteding voor payroll binnen de overheid aan moet voldoen en waar je op moet letten bij het schrijven van je bestek.

Driessen: een goed werkgever met drie decennia ervaring

Driessen heeft bijna 30 jaar ervaring bij de overheid. En daarom hebben we volop kennis over de CAR-UWO. Kies je voor Driessen dan kun je er dus van op aan dat het juridisch werkgeverschap goed geregeld is. Maar dit is slechts een onderdeel van ons totale goed werkgeverschapspakket. Onze payroll-medewerkers kunnen namelijk ook nog rekenen op:

  • Persoonlijke groei

    Al onze payroll-medewerkers hebben toegang tot meer dan 500 e-opleidingen, webinars en podcasts via Skillstown, een ontwikkelkalender met (online) workshops en trainingen  in hun regio, (loopbaan)testen en individuele opleidingen.

  • Ondersteuning bij vitaliteit

    Iedere payroll-medewerker kan met korting een sportabonnement afsluiten, een vitaliteitscheck en een preventief medisch onderzoek doen en workshops over mentale en fysieke gezondheid volgen.

  • Financiële voordelen

    Indien gewenst regelen wij een perspectiefverklaring voor het verkrijgen van een hypotheek en bieden wij hulp bij financiële problemen. Daarnaast kunnen alle payroll-medewerkers gebruik maken van collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en een uitruilregeling voor fiscaal voordeel.

Meer weten over payroll?

Wil je meer weten over payroll of vrijblijvend advies?

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen over payroll in de overheid

Kies je voor payroll bij de overheid, dan zorgt jouw organisatie voor de werving en selectie van de medewerker. Het juridisch werkgeverschap en alle administratieve werkzaamheden neemt Driessen voor rekening.

Bij Driessen hanteren we duidelijke kostprijzen per medewerker. Die bestaat uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s. Hierdoor blijft payroll, ondanks de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), een aantrekkelijk alternatief.

Overheidsorganisaties zijn vanaf een drempelwaarde verplicht om de inkoop van payroll aan te besteden. De drempelwaarde (bedrag) exclusief btw is voor 2022 vastgesteld op € 215.000,- per 4 jaar.