Guruz brengt het bedrijfsleven naar het mbo

Driessen is founding partner van stichting Guruz. In samenwerking met de mooiste Nederlandse werkgevers maakt Guruz online gastcolleges voor mbo-studenten om hen op een leuke manier kennis te laten maken met de praktijk. Op deze manier kun je als docent goed laten zien in welke beroepen studenten met hun studie terecht kunnen komen. Het eerste online gastcollege is in samenwerking met KPN gerealiseerd. Naast de kennis van KPN mag mbo Nederland binnenkort rekenen op online gastcolleges van onder andere: Volker Wessels, VDL Nederland, de NS (Nederlandse Spoorwegen), Croonwolter & Dros en nog veel meer.

De voordelen voor jou als docent

  • Gratis toegang tot praktijkgerichte en actuele gastcolleges binnen verschillende sectoren. Denk aan thema’s als glasvezel, hoe werkt een robot arm, energieprestatie & techniek achter de zorg.
  • Ontmoet andere docenten in de community binnen het het platform van Guruz en wissel kennis uit.
  • Werken via een vast format (van 20 min) van theorie en praktijk dat makkelijk te integreren is in je lessen. Een mooie aanvulling op het lespakket en een goed en makkelijk alternatief voor lastig te vinden gastdocenten.

Meld je nu aan op het platform en start direct met de gastcolleges

KPN x Guruz: de toepassing van glasvezel in Nederland

Een KPN-monteur vertelt studenten hoe een werkdag eruitziet, wat de mogelijkheden van glasvezel zijn en waarom hij graag bij KPN werkt. Voor KPN als werkgever is dit een mooie kans om bekend te worden bij technische mbo-studenten. Een schaarse doelgroep die KPN de komende jaren hard nodig heeft. Dit gratis online gastcollege van KPN x Guruz biedt mbo-studenten in een korte tijd specifieke kennis op een laagdrempelige, leuke en inspirerende manier. Bekijk het online gastcollege over de toepassing van glasvezel in Nederland.

"De online gastcolleges van Stichting Guruz helpen docenten  om op een laagdrempelige manier en in een korte tijd kennis over te brengen aan studenten. Een prachtig initiatief!"

Sing-Hui Yap, Manager Onderwijs Driessen

Maximaal mbo

Driessen is founding partner van stichting Guruz. Stichting Guruz verzorgen online gastcolleges vanuit het bedrijfsleven, specifiek voor het mbo in Nederland. Zo versterken werkgevers hun employer brand en kunnen mbo-studenten zien hoe het er echt aan toegaat in het bedrijfsleven.

Lees meer over de samenwerking tussen Driessen en Guruz

Meer weten over Guruz?

Als uitzendwerkgever voor 15.000 mensen op jaarbasis voelt Driessen de noodzaak van Stichting Guruz om een brug te slaan tussen het mbo er werkgevers in de overheid, het onderwijs en de zorg. Ben je werkzaam in het mbo en ben je benieuwd hoe Guruz jouw school hierbij kan helpen?

Ja, ik wil meer weten over Guruz