Gezocht: overheidsorganisatie van de toekomst

overleg

Welke organisatie in de overheid wil het niet? Jonge professionals aan zich binden. Een opgave die gemakkelijker is gezegd dan gedaan. Toch zijn er vele Nederlandse organisaties op de juiste weg. Voor die gemeenten is er de FUTURPROOF award. Een initiatief van FUTUR (het jonge ambtenaren netwerk) en Driessen dat toekomstgerichte overheidsorganisaties in de spotlight zet, omdat zij een voorbeeld zijn voor collega’s in de branche.

Is jouw organisatie FUTURPROOF?

FUTUR reikt de FUTURPROOF award ieder jaar uit aan een overheidsorganisatie die toekomstgericht is en die werk maakt van verjonging. Voor 2020 zoeken we een organisatie waar werkgeluk hoog in het vaandel staat, die buiten de gebaande paden durft te treden en experimenteert. In welke organisatie gaan lef en vertrouwen hand in hand? Waar mogen ambtenaren fouten maken dankzij een veilige werkomgeving waarin leren en ontwikkelen veel aandacht krijgt?

Waarom meedoen?

De winnaar van de FUTURPROOF award draagt deze titel een jaar lang vol trots. En dat geeft natuurlijk een boost aan je werkgeversmerk als overheidsorganisatie. Naast dat je het predicaat ‘FUTURPROOF organisatie’ aan je voordeur mag hangen, kun je ook rekenen op de nodige media-aandacht.

Zet jouw organisatie structurele stappen waar het gaat om werkgeluk, verjongingsbeleid, waardering en/of het werven van jong talent? Doe dan mee. Meld je organisatie voor 4 november aan.

Gerelateerde artikelen