Klasse! Leerkrachten: dé oplossing voor een capaciteitsproblemen op jouw school

Tekorten in het basisonderwijs vragen om een breed palet aan maatregelen. Het onderwijs zoekt hierin actief de samenwerking op met de overheid, het bedrijfsleven en de maatschappij. Want alleen samen kunnen we dit probleem structureel oplossen. Driessen is al meer dan 25 jaar partner van het onderwijs en heeft de nodige ervaring opgedaan in het aanpakken van (tijdelijke) capaciteitsproblemen. Onze Klasse! Leerkrachten staan direct klaar om aan de slag te gaan op jouw school. Tijdelijk of langdurig, parttime of fulltime.

Samenwerking

Voor het Klasse! traineeship werken wij samen met Willemijn Sas Onderwijs & Ontwikkeling. Willemijn deelt haar jarenlange onderwijservaring, kennis en passie voor het vak met leerkrachten. Dit doet ze op een ontspannen, enthousiaste, nuchtere, directe, humorvolle en simpele manier.

Investeren in onderwijstalent

De uitstroom onder jonge leraren is hoog. Werkdruk en gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden zijn veelgenoemde redenen om het onderwijs de rug toe te keren. Met Klasse! investeert Driessen in leraren door hen coaching, intervisie en training te bieden. Iedere Klasse! trainee staat voor de klas en volgt daarnaast een programma. Driessen onderscheidt 2 type Klasse! Leraren:

  • Senior

    Deze excellente leerkrachten hebben ervaring binnen het primair onderwijs. Ze zijn breed inzetbaar en kunnen een begeleidende rol innemen voor andere (minder ervaren) leerkrachten. Zo brengen ze het onderwijs en andere leerkrachten naar een hoger niveau.

  • Trainee

    Deze leerkrachten hebben maximaal 3 jaar werkervaring. De trainees doorlopen het Klasse! traineeship: een unieke combinatie van werken voor verschillende schoolbesturen, training, coaching en intervisie. De leerkrachten zorgen voor een nieuwe dynamiek, passen vernieuwende werkvormen toe, zijn digitaal gedreven, actiegericht en doen werk waar ze écht blij van worden.

Zo werkt Klasse!

Klasse! Leerkrachten zijn bij Driessen in dienst en werken op basis van detachering op scholen in hun omgeving. Daar zijn ze verantwoordelijk voor langdurige vervangingen van minimaal 6 weken. Deze leerkrachten hebben alles in huis om werkzaamheden die horen bij het ‘draaien’ van een klas te verrichten. Dat betekent totale ontzorging voor de school waar de leerkracht aan de slag gaat. Driessen is volledig transparant over de prijsopbouw. Zodat jouw school weet dat dit een dienst is vóór het onderwijs (en niet ten koste gaat van het onderwijs).

Uniek concept voor vervanging in het onderwijs

Driessen investeert in startende en herintredende leraren. En daar profiteert jouw school dan weer van. We zorgen voor:

Coaching

De trainees koppelen we aan een persoonlijke coach die hen ondersteunt bij de uitdagingen die ze als startende leerkracht tegenkomen. Ze ontvangen feedback om hun pedagogisch-didactische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Intervisie

Driessen organiseert intervisiebijeenkomsten met collega-trainees om ervaringen uit te wisselen, casussen te behandelen, eventuele vragen te beantwoorden en elkaar verder op weg te helpen.

Training en e-learning

Regelmatig komen alle trainees samen voor een training over bijvoorbeeld omgaan met feedback of gedrag. Daarnaast hebben ze de beschikking tot een online opleidingsprogramma om te werken aan onderwerpen als 21th century skills, didactiek, leervormen en pedagogiek.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de inzet van een Klasse! Leerkracht voor jouw school? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Of bel ons via 0492 - 50 66 44.

Ik wil meer informatie