Duurzame inzetbaarheid: investeren in betrokken en gemotiveerde medewerkers

De wereld van werk verandert voortdurend door ontwikkelingen zoals technologie, globalisering, vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt. Driessen investeert in duurzame inzetbaarheid van flexibele medewerkers om hen betrokken, gemotiveerd en waardevol voor jouw organisatie te laten zijn. Dit hebben we vertaald naar vijf werkbeloftes die we naar hen uitspreken. We nemen je graag mee in onze visie achter onze werkbeloftes. In onze podcastserie "Wervingspraat bij de koffieautomaat'' bespreken experts ontwikkelingen in werving en selectie. In deze editie gaat Miriam in gesprek met Mira (manager HRM) en Anca (adviseur HRM) over duurzame inzetbaarheid op de werkvloer.

Werkvermogen naar werkbeloftes

Onze pijlers van duurzame inzetbaarheid zijn inmiddels een krachtige methode gebleken voor het plaatsen en begeleiden van flexmedewerkers. Hiermee weten we op welke baan en bij welke opdrachtgever we kunnen matchen, waar flexibele medewerkers gelukkig van worden in de toekomst én hoe ze op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen. Op basis van het huis van werkvermogen hebben we de vertaling gemaakt naar onze werkbeloftes.

empathie
Mensen zien

Driessen ziet mensen. Het zijn de mensen die waarde creëren en wij geloven in ieders persoonlijke (arbeids)waarde en kracht.

betekenisvol-werk
HR in ons hart

HRM zit in het hart van ons bedrijf. Duurzame Inzetbaarheid is bij Driessen een manier van kijken en werken.

Dienstbaar

Driessen is dienstbaar: met 15.000 medewerkers zien we Duurzame Inzetbaarheid als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Werkgeluk als het fundament van werkvermogen

Vanuit de kernwaarden van Driessen en de interne en externe ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid is een vertaling gemaakt naar de 5 werkbeloftes voor onze flexibele medewerkers. Werkgeluk zien we als het fundament van het Huis van Werkvermogen en komt terug in alles wat we doen en aanbieden.

Begane grond

Vitaal & financieel gezond en werkgeluk: hiermee zorgen we dat flexmedewerkers goed in hun vel zitten, een goede balans tussen fysieke, mentale en sociale energie. Goede arbeidsomstandigheden en verhoudingen zijn belangrijk. Het werk kunnen combineren met familie en sociaal leven. En een goede financiële basis.

1e etage

Opleiding & ontwikkeling. Investeren in ontwikkeling, een leven lang leren. Met opleidingen, trainingen, testen en assessments. Kennis en kunde up-to-date houden, blended learning; gericht op de toekomst en persoonlijk leiderschap.

2e etage

De combinatie tussen Betekenisvol werk & inclusiviteit en diversiteit: we kijken naar de mensen en wat ze in huis hebben. Onze intercedenten worden getraind op inclusieve selectie. En matchen ook op bedrijfscultuur en sfeer.

3e etage

Betekenisvol werk & werkgeluk: gespecialiseerd in werk bij betekenisvolle sectoren. We kijken naar wat flexmedewerkers drijft en welke taken het beste bij ze passen om hun talent optimaal in te kunnen zetten.

Visie op duurzame inzetbaarheid van flexibele medewerkers

Driessen zet zich in voor werkgeluk op de lange termijn: met onze kennis van HR en liefde voor mensen inspireren en stimuleren we flexibele medewerkers in hun (werk)gezondheid & persoonlijke ontwikkeling. Daarbij handelen we vanuit drie kernwaarden: mensen zien, HR in ons hart en dienstbaar.

Driessen ziet mensen. Het zijn de mensen die waarde creëren en wij geloven in ieders persoonlijke (arbeids)waarde en kracht.

Mensen zijn voor ons altijd het startpunt. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. We zien het als onze opdracht om mensen te waarderen in hun kwaliteiten. Voor mensen te zorgen, zoals je voor een familie doet. De warmte zit in het DNA van ons familiebedrijf. Continuïteit en menselijkheid gaan boven winst. En dat is voelbaar. Voor onze eigen medewerkers, uitzendkrachten en onze opdrachtgevers. We kijken daarom verder dan salaris en contract. Het gaat ten eerste over gezondheid en vitaliteit van de mensen en over hun persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden. En over een goede balans tussen werkinhoud, arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen. Maar wij geloven dat uitzendmedewerkers pas echt excelleren als zij werkgeluk ervaren, energie krijgen van wat ze doen, focussen op waar ze goed in zijn en op de juiste plek zitten. En niet zonder resultaat, onze flexibele medewerkers beoordelen hun werkgeluk met een 8.5.

HR zit in het hart van ons bedrijf. Duurzame Inzetbaarheid is bij Driessen een manier van kijken en werken.

Driessen heeft haar wortels in payrolling en is van huis uit gefocust op de kracht van mensen. We zijn een HR-bedrijf, opgegroeid met een sterke HR-visie en mindset. HR is bij ons niet alleen een afdeling en meer dan een optelsom van onze opleidingen, trainingen en loopbaancoaching. Het is een grondhouding, een manier van kijken, die zit verweven in het hele bedrijf en in alles wat we doen. Bij Driessen zet iedere medewerker zich in voor het werkgeluk van flexmedewerkers. Duurzame Inzetbaarheid komt tot uiting in nieuwsgierigheid en doorvragen. Maar ook in onze focus op een duurzame match: niet alleen nu op de juiste plek zitten, maar doorplaatsen en kijken naar de toekomst. Met een eigen HR-afdeling met 35 specialisten zijn we in staat om als business partner voor onze klanten op te treden. Of het nu gaat om ontslagrecht, verzuimpreventie of loopbaancoaching, Driessen handelt hier proactief in en dat zie je bijvoorbeeld aan structureel lage verzuimcijfers.

Driessen is dienstbaar: met 15.000 medewerkers zien we Duurzame Inzetbaarheid als een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Door als werkgever in dienst van onze medewerkers te staan en in te investeren in hun duurzame inzetbaarheid, creëren we een omgeving waar werkgeluk kan floreren, mensen gezond zijn, investeren in hun persoonlijke groei en zichzelf kunnen zijn. Daar nemen wij onze verantwoordelijkheid in. We zetten ons in voor duurzame plaatsing en groei. Ook al zijn flexmedewerkers relatief kort (6-24 maanden) bij ons, wij geloven dat deze visie betrokkenheid en werkgeluk bevordert in hun huidige werk. Maar zien het ook als een goede investering in iedere volgende werkplek en als een bijdrage aan de uitdagingen op het gebied van mens en werk in de toekomst. Het is een waarde die aansluit bij de werkzaamheden en visie van onze opdrachtgevers. Maar ook bij de wensen van de nieuwe generatie uitzendkrachten, die sociale betrokkenheid tonen en zoeken naar werkgevers die zich onderscheiden. Onze visie is dat werkgeluk 'doorwerkt': medewerkers excelleren als zij werkgeluk ervaren. We zijn dienstbaar voor zoveel mogelijk mensen. Ongeacht het geloof, afkomst, gender of beperkingen. Als uitzendbureau voor de publieke sector willen wij dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. Dat iedereen die via ons werkt kansen krijgt op de arbeidsmarkt, en zich thuis voelt. Diversiteit en inclusie is voor ons essentieel, want werkgeluk en eerlijke kansen zijn voor iedereen bedoeld. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Social Return is daarom geen opdracht, maar een vanzelfsprekendheid.

De pijlers van Driessen

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de ambities van flexmedewerkers en de wensen van het bedrijfsleven. Tussen functioneren in je huidige baan en de blik verbreden naar de toekomst. Driessen begeleidt flexmedewerkers en organisaties in kansen en uitdagingen van Duurzame Inzetbaarheid. Met werkgeluk als basis, werken we op 4 verschillende gebieden:

We investeren in kennis en vaardigheden van flexmedewerkers via Blended Learning (Driessen Academy), allerlei vormen van ontwikkeling zijn mogelijk, passend bij de persoon en de omstandigheden. Daarnaast bieden we begeleiding in loopbaantrajecten, persoonlijk leiderschap en regie over eigen carrière. We stimuleren een blik op de toekomst: groei en inzetbaarheid voor het leven.

Medewerkers zijn op hun best als ze fysiek en mentaal fit zijn. We ondersteunen werk/privé balans en zetten sterk in op goede arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen. Financiële gezondheid is ook onderdeel van ons beleid: dat geeft rust in de basis. Daarnaast zorgt Driessen met een vertrouwenspersoon voor veiligheid op de werkvloer. Flexmedewerkers kunnen altijd bij ons terecht voor een onafhankelijke tussenpersoon. Om uitval te voorkomen zetten we een verzuimteam in. Zij signaleren zo vroeg mogelijk en kijken wat iemand kan helpen om weer aan de slag te gaan en duurzaam inzetbaar te blijven.

We helpen flexmedewerkers aan werk in de publieke sector, zorgen voor een 1e stap naar een contract of bemiddelen door binnen ons netwerk. We kijken naar de motivatie om te werken, wat flexmedewerkers willen bijdragen en in welke werkomgeving ze het beste tot hun recht komen.

Vanaf de intake en tijdens de loopbaan kijken we naar welke taken en omstandigheden optimaal zijn voor onze flexmedewerkers. Welke taken, bedrijfscultuur of managementstijl hebben de voorkeur? En wat zijn iemands drijfveren, wat geeft hun werkgeluk?

We investeren in kennis en vaardigheden van flexmedewerkers via Blended Learning (Driessen Academy), allerlei vormen van ontwikkeling zijn mogelijk, passend bij de persoon en de omstandigheden. Daarnaast bieden we begeleiding in loopbaantrajecten, persoonlijk leiderschap en regie over eigen carrière. We stimuleren een blik op de toekomst: groei en inzetbaarheid voor het leven.

Medewerkers zijn op hun best als ze fysiek en mentaal fit zijn. We ondersteunen werk/privé balans en zetten sterk in op goede arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen. Financiële gezondheid is ook onderdeel van ons beleid: dat geeft rust in de basis. Daarnaast zorgt Driessen met een vertrouwenspersoon voor veiligheid op de werkvloer. Flexmedewerkers kunnen altijd bij ons terecht voor een onafhankelijke tussenpersoon. Om uitval te voorkomen zetten we een verzuimteam in. Zij signaleren zo vroeg mogelijk en kijken wat iemand kan helpen om weer aan de slag te gaan en duurzaam inzetbaar te blijven.

We helpen flexmedewerkers aan werk in de publieke sector, zorgen voor een 1e stap naar een contract of bemiddelen door binnen ons netwerk. We kijken naar de motivatie om te werken, wat flexmedewerkers willen bijdragen en in welke werkomgeving ze het beste tot hun recht komen.

Vanaf de intake en tijdens de loopbaan kijken we naar welke taken en omstandigheden optimaal zijn voor onze flexmedewerkers. Welke taken, bedrijfscultuur of managementstijl hebben de voorkeur? En wat zijn iemands drijfveren, wat geeft hun werkgeluk?

De pijlers van Driessen

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de ambities van flexmedewerkers en de wensen van het bedrijfsleven. Tussen functioneren in je huidige baan en de blik verbreden naar de toekomst. Driessen begeleidt flexmedewerkers en organisaties in kansen en uitdagingen van Duurzame Inzetbaarheid. Met werkgeluk als basis, werken we op 4 verschillende gebieden:

Meer informatie over onze dienstverlening?

Heb je een vraag over onze dienstverlening of wil je een voorstel op maat? Onze specialisten voorzien je graag van een goed en geheel vrijblijvend advies.

Ik wil meer informatie