Blijven werken na de AOW of zo vrij als een vogel?
Werk & privé
Leestijd: 4 minuten

Blijven werken na de AOW of zo vrij als een vogel?

Sinds 1 januari 2019 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden. Veel mensen leven er naartoe: “Dan kan ik eindelijk stoppen met werken!” Maar wanneer je echt je werkgeluk hebt gevonden wíl je misschien helemaal niet stoppen. Waar moet je rekening mee houden wanneer je na de AOW blijft werken? Ik zocht het voor je uit!

Mijn vader is inmiddels met pensioen en ik gaf hem op ‘de dag van’ symbolisch een cadeaupakket gericht op het zo vrij als een vogel zijn. Zoals veel werknemers had hij níet het dusdanige werkgeluk waardoor je niet wil stoppen met werken. Voor hem was het: “Eindelijk klaar. Broodtrommel in de kast en wekker uit”.

Gelukkig vinden steeds meer mensen wel werkgeluk. In sommige gevallen word je er zelfs verdrietig van als je dat werk niet meer zou doen. Pensioen of niet, je wil door. Maar waar moet je rekening mee houden?

Lees hier over levensfases gedurende je carrière. 

Arbeidsovereenkomst

In sommige gevallen eindigt een arbeidsovereenkomst automatisch bij het bereiken van de AOW-leeftijd. Je werkgever hoeft dan niet op te zeggen. Of dit in jouw geval zo is kun je terugvinden in je CAO of arbeidsovereenkomst. Staat hierover niets op papier? Dan geldt een opzegtermijn.

Wil je na je pensioen door blijven werken, trek dan op tijd aan de bel bij je leidinggevende. Zo kan die zorgen dat er een nieuwe overeenkomst opgesteld wordt en hoeven ze niet op zoek naar vervanging. Hartstikke fijn want wanneer je met pensioen zou gaan raken ze jouw ervaring kwijt.

Financieel

Omdat de werkgever bepaalde premies niet meer hoeft te betalen is het voor hen interessant om iemand langer door te laten werken. Maar ook voor jouzelf is het financieel interessant want ook voor jou vallen bepaalde premies weg én je valt in een ander tarief voor de loonheffing. Je houdt hierdoor netto meer over. Hoe fijn is dat?!

Je bent na de AOW-leeftijd niet meer verzekerd voor zaken als de WW, Ziektewet, WAO of WIA. Je ontvangt immers AOW. Vandaar ook dat deze premies niet meer betaald hoeven te worden. Wel heb je nog recht op een ziektewetuitkering (ondanks dat deze premie niet meer afgedragen wordt). Het recht op een ziektewetuitkering is wel korter, namelijk dertien weken.

Blijf je werken na de AOW-leeftijd dan heeft dat géén gevolgen voor de hoogte van de AOW-uitkering. Die blijft dus gelijk. Weer een zorg minder.

Bij sommige pensioenfondsen is het mogelijk om je pensioenuitkering (gedeeltelijk) uit te stellen gedurende de periode dat je nog werkt en dus inkomen uit arbeid hebt. Je blijft dan ook pensioen opbouwen tot je daadwerkelijk stopt met werken en hebt je pensioen nog mooi achter de hand voor wanneer er geen inkomen uit arbeid meer is. Of dit voor jou ook mogelijk is kun je navragen bij jouw pensioenfonds.

Let op!

Het is mogelijk dat je te weinig belasting betaalt wanneer je na de AOW-leeftijd blijft werken. Naast salaris ontvang je namelijk AOW en eventueel een aanvullend pensioen. Op het loon en de AOW-uitkering wordt automatisch belasting ingehouden maar er wordt bij deze inkomstenbronnen geen rekening mee gehouden dat je nog andere inkomsten hebt. Wanneer je vervolgens belastingaangifte doet over het hele jaar, kun je ineens een bedrag moeten bijbetalen. Dat wil je vast voorkomen. Vul daarom op belastingdienst.nl het formulier ‘voorlopige aanslag’ in. Daarmee regel je dat er elke maand een extra bedrag aan de Belastingdienst wordt afgedragen. Geen narigheid achteraf dus.

Ik twijfel nog over wel of niet blijven werken na de AOW

Ik kan me voorstellen dat je nog twijfelt of je door gaat werken na je pensioen en wanneer je net als ik 33 bent is het ook nog ver genoeg weg. Komt voor jou je AOW al dichtbij? Dan heb ik wat stellingen waar je over na kunt denken. Zijn er een aantal op jou van toepassing? Dan is het zeker het overwegen waard om nog te blijven werken.

  • Ik ben hartstikke werkgelukkig en wil dat niet kwijt.
  • Ik haal voldoening uit mijn werk en weet niet hoe ik dat gevoel na mijn pensioen nog terug ga krijgen.
  • De sociale contacten op mijn werk zijn belangrijk voor me.
  • Door mijn werk blijf ik actief, zowel mentaal als fysiek.
  • Een financieel extraatje is wel prettig om een bepaalde levensstijl te behouden.

Het ene punt weegt natuurlijk zwaarder dan het andere. Wil je door blijven werken omdat je die luxe auto wil rijden dan zou ik toch een keer extra nadenken. Maar ligt jouw drijfveer bij werkgeluk en voldoening dan zou het best een goed idee kunnen zijn om nog wat langer door te werken. Stoppen kan altijd nog.

Weten wat nou eigenlijk voor écht werkgeluk zorgt? Lees dan hier verder!

Bronnen: 

Miranda de Ruijter
Auteur en eindredacteur Samen Slim. Daarnaast werkzaam als intercedent HR-services bij Driessen.
Meer over Miranda

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *