Werkgeluk met een hoofdletter
Werkgeluk
Leestijd: 3 minuten

Werkgeluk met een hoofdletter

Elke dag zetten wij alles op alles om mensen die in de overheid, het onderwijs, de zorg of de cultuursector willen werken te verbinden aan werk. Wanneer we daarin zijn geslaagd? Als werkgeluk het resultaat is van deze verbinding. En het is extra mooi wanneer dat iemand betreft voor wie het ervaren van werkgeluk niet vanzelfsprekend is en we krachten bundelen om tot een duurzaam resultaat te komen.

Een mooi voorbeeld is Kevin Bekkers. Kevin werkt via Driessen bij de gemeente Waalwijk in de groenvoorziening. Om hem goed te begeleiden hebben wij contact gezocht met Arno Smits, jobcoach bij De Werkmeester.

Lees ook het verhaal van Naomi in Dromen waarmaken, waarom niet?

Arno zijn eerste contact met Kevin

“Op een regenachtige maandagochtend bezoek ik Kevin Bekkers uit Sprang Capelle op de werkplek. Kevin werkt via Driessen bij de gemeente Waalwijk in de groenvoorziening. Hij werkt hier samen met één vaste collega als hovenier en doet het onderhoud op de begraafplaatsen die onder het beheer van de gemeente Waalwijk vallen.

Vol plezier vertelt hij over het werk in de buitenlucht. Voor zijn collega’s is hij een rots in de branding. Kevin is rustig, terughoudend, komt op tijd en hij is een harde werker. Tijdens het werk vertelt Kevin (ondanks de nodige tegenslagen) hoe belangrijk zijn privéleven is. Hij is trots op zijn beide kinderen en hij is vooral trots dat hij kan bijdragen aan de maatschappij door lekker in de buitenlucht te werken in een gezellig team waar hij geaccepteerd wordt om wie hij is!

foto Arno

Deze ochtend komt er iemand van een bedrijf een schoffelmachine testen op de begraafplaats. Tevens komen er een paar mensen van gemeente Waalwijk kijken hoe de machine werkt. Kevin lijkt goed met deze aandacht om te gaan en hij test de machine rustig uit, ondanks de aanwezigheid van de gasten van de gemeente. Na het bezoek keert de rust terug en gaat Kevin gewoon weer lekker aan de slag met één van zijn vaste collega’s”.

Het is gaaf dat Kevin zijn kwaliteiten volop kan inzetten in een omgeving waar hij zichzelf mag zijn. Via gemeente Waalwijk, zijn directe collega’s, Driessen en De Werkmeester krijgt Kevin een kans om zichzelf te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij. Dat is voor ons Werkgeluk met een hoofdletter!

Ben jij werkgelukkig?

Wist je dat jouw werkgeluk wordt bepaald door 4 factoren: de relatie met je collega’s, hoe goed jij je competenties kan benutten in je functie, de vrijheid die je hebt om te doen wat je leuk vindt en de maatschappelijke relevantie die je werk heeft. Ben je benieuwd hoe jij scoort op deze vier gebieden? Doe hier de werkgeluktest en ontvang tips om jouw werkgeluk te vergroten.

 

Karin van de Kerkhof
Karin van de Kerkhof
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur social return en is een officieel gecertificeerd vertrouwenspersoon bij Driessen.
Meer over Karin

Delen op Facebook Tweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *