Werkgeluk
20-11-2018

Wat zorgt ervoor dat iemand werkgelukkig is?

Werkgeluk. Veel mensen ervaren het, maar wat zorgt ervoor dat iemand werkgelukkig is? We vroegen het een ervaringsdeskundige. Annelies Boon, uitvoerend gebiedstoezichthouder bij de gemeente Beverwijk, is namelijk erg werkgelukkig.

Kun je vertellen wat je doet als gebiedstoezichthouder?

Annelies: “Ik houd toezicht op de doorlopende werkzaamheden in de openbare ruimte van Wijk aan Zee en een gedeelte van Beverwijk. Daarnaast onderhoud ik daar alle plantsoenen. Schoffelen, knippen, snoeien, aanplanten. Het hoort allemaal bij mijn werk.”

En hoe werkgelukkig word je hiervan?

“Ik heb echt een ontzettend leuke baan! Ik geef mijn werkgeluk een 8,5!”

Ook benieuwd naar jouw werkgeluk? Doe hier de test!

Wat goed om te horen! Kun je ons uitleggen waar dit aan ligt?

“Ik krijg veel vertrouwen en vrijheid. Vrijheid in het indelen van mijn werkzaamheden en vertrouwen in mijn kennis en kunde. Ik mag bijvoorbeeld vaak zelf beoordelen welke beplanting ik kies en dat is erg fijn. Het geeft me een gevoel van waardering. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te werken, wat ik in deze functie natuurlijk volop kan doen.”

Wat merken anderen eigenlijk van jouw werkgeluk?

De inwoners van mijn werkgebied kennen mij en geven vaak positieve reacties. Ze zien dat ik mijn werk met veel plezier uitoefen en spreken me makkelijk aan. Mijn collega’s stimuleer ik ook altijd om hun werk leuk te maken. We zijn maar met een klein clubje van zeven collega’s en we werken echt als team samen. Dat geeft zo veel energie. Dat moeten mijn collega’s ook merken!”

Hoe geef jij jouw werkgeluk door?

“Laten we vooropstellen: ik hoop dat ik dat doe! Ik heb een ontzettend mooi vak bij een hele fijne werkgever. Ik voel mezelf best bevoorrecht, eigenlijk ben ik best verwend. Ik hoop dus dat ik iets kan bijdragen door iets van mijn geluk door te geven.”

Ben jij werkgelukkig?

Wist je dat jouw werkgeluk wordt bepaald door 4 factoren: de relatie met je collega’s, hoe goed jij je competenties kan benutten in je functie, de vrijheid die je hebt om te doen wat je leuk vindt en de maatschappelijke relevantie die je werk heeft. Ben je benieuwd hoe jij scoort op deze vier gebieden? Test hier jouw werkgeluk en ontvang tips om je werkgeluk te vergroten. Of bekijk de vacatures op Driessen als je wilt werken bij de overheid.

Saskia van den Dungen
Saskia van den Dungen
Redacteur Samen Slim. Werkzaam op de afdeling Marketing & Communicatie.
Meer over Saskia

Delen op Facebook Tweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten van Samen Slim in je mailbox!