Voorjaar! Het seizoen voor buitensport!
Leestijd: 3 minuten

Voorjaar! Het seizoen voor buitensport!

Het is weer voorjaar! De tulpen en narcissen staan in bloei, de dagen worden langer en de temperatuur stijgt. En wat is er nou fijner dan lekker buiten zijn? Retorische vraag misschien, maar om er toch op te antwoorden: het combineren met de nodige lichaamsbeweging. Een ideale combinatie! Maar hoe kom je nou in beweging? En: hoe blijf je in beweging?

Dat bewegen goed voor je is weten we inmiddels allemaal wel. Het geeft je een fit, energiek en vitaal gevoel. Maar ook is het goed voor je gezondheid, vermindert het stress en is het ook nog eens goed voor de lijn. Maar om het met plezier te blijven doen, moet het natuurlijk ook leuk zijn.

Bewegen als verplichting

Lange tijd sleepte ik mezelf wekelijks naar de sportschool. Want ja, bewegen is gezond en hoort erbij. Daar stond ik dan tussen veertig dames, hutje mutje in een bedompte zaal, muziek keihard aan, discolampen voor de sfeer, zweterige gewichtjes in je hand en springen maar! En daarbij dan opletten dat je niet per ongeluk op iemands teen gaat staan. Daarna nog een heel scala aan grondoefeningen met uitzicht op het systeemplafond. Achteraf was ik altijd weer trots en blij dat ik geweest was, maar mijn hobby was het zeker niet. Bij mij was bewegen lange tijd iets wat nou eenmaal moet maar waar ik niet echt plezier aan beleefde.

Bewegen kan ook anders!

Naast het “verplichte” bezoek aan de sportschool loop ik al heel wat jaren hard. Heerlijk om buiten bezig te zijn, de wisselingen van de seizoenen van dichtbij te ervaren, de frisse lucht op te snuiven en mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Vorig jaar kwam ik tijdens mijn rondje hardlopen bij toeval in contact met een bootcamp groep. Vol enthousiasme sloot ik bij hen aan voor een proefles en ik was om. Naast mijn wekelijks rondje hardlopen ben ik fanatiek en met veel plezier gaan bootcampen. Bewegen in de frisse lucht, buikspieroefeningen met uitzicht op de wolken en grondoefeningen in het gras. Daarnaast heb ik ook nog hele leuke nieuwe mensen leren kennen. Mijn abonnement op de sportschool heb ik snel opgezegd!

Kom vandaag nog in beweging!

Bewegen kan dus heel gemakkelijk zijn als je iets doet wat jij leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Waar voel jij je fijn bij en wat vind jij belangrijk? Sport je graag buiten? Daag je jezelf graag uit? Ben je een teamsporter? Sport je graag in je eentje? Wil je zelf bepalen wanneer je gaat? Denk daarbij eens verder dan wat je altijd al hebt gedaan en doet.
Maar kijk ook eens naar jouw weekplanning. Bewegen wordt een stuk gemakkelijker als het past in je agenda. Je kunt het nuttige met het aangename combineren: ga een stuk mountainbiken met je vrienden door het bos voordat je een biertje pakt in de kroeg. Of klets gezellig bij met vriendinnen tijdens een wandeling door de natuur in plaats van thuis op de bank. En van buiten bezig zijn krijg je vanzelf nieuwe energie.

Doe dus net als ik en kom los van je oude patronen en zoek naar een sportieve (buiten)activiteit waar jij gelukkig van wordt. Ook bij jou in de buurt zijn er genoeg mogelijkheden.

Nicole Keijzers
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als casemanager HRM bij Driessen.
Meer over Nicole

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.