Verkiezing Intercedent van het jaar 2018
Personal branding
11-12-2018

Verkiezing Intercedent van het jaar 2018

Door het hele jaar worden regelmatig verkiezingen gehouden. Zo zijn er verkiezingen voor het samenstellen van de nieuwe gemeenteraad, voor de website van het jaar en voor de beste presentator en presentatrice van het jaar. Maar wist je dat er ook een verkiezing is voor de beste Intercedent van het jaar?

Dit is een verkiezing waar alle intercedenten in Nederland zich voor aan kunnen melden en ik heb dit jaar namens Driessen meegedaan! Graag neem ik je mee in mijn ervaring.

Wat vooraf ging…

In juni dit jaar kreeg ik een bericht van mijn leidinggevende met de vraag of ik mee wilde doen aan de Intercedent van het jaar 2018 verkiezing. Ze gaf aan dat dit echt iets voor mij was! Ik ben me gaan verdiepen in dit evenement, wat er allemaal bij komt kijken en heb de voor- en nadelen om mee te doen afgewogen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk geen nadelen zag, maar juist alleen maar voordelen. Je frist je kennis op, je leert veel nieuwe dingen en daarnaast is het goed voor je cv. Ik heb toen meteen een mailtje gestuurd om me aan te melden.

De voorrondes

Toen de inschrijving was gesloten werd duidelijk dat maar liefst 40 intercedenten uit heel Nederland zich hebben aangemeld om mee te doen. Om van 40 deelnemers tot 10 finalisten te komen, werden twee voorrondes georganiseerd. De eerste is begin oktober gestart en bestond uit een kennisbattle. Ik ging aan de slag met 75 meerkeuze vragen, die met wet- en regelgeving rondom flexibele arbeid te maken hebben. Goed om weer een keer te stoeien met dit thema. Al snel kreeg ik de uitslag dat ik bij de 20 deelnemers zat die doorgingen naar de 2de ronde!

De tweede voorronde stond in het teken van de AVG. We kregen een e-learning met op het einde een toets. Deze bestond uit 20 meerkeuze vragen, waarvan ik er 18 goed beantwoord had. Dus ik had er een goed gevoel over 😊

Van de 20 overgebleven deelnemers, mochten de beste 10 door naar de finale. Spannend! Alle 10 de kandidaten werden persoonlijk op hun kantoor verrast, maar ik was op dat moment aan het genieten van mijn vakantie op Curaçao. Gelukkig hebben ze mij met een leuk filmpje verrast en werd bekend dat ik één van de 10 finalisten was!!

De finale

Op donderdag 29 november was de grote dag! Om 12:30 uur moest ik in Maarssen zijn voor de finale. Tijdens de finale moesten alle 10 de finalisten nog 4 opdrachten doen. De jury, bestaande uit 15 vakmensen uit de uitzendbranche, beoordeelde alle opdrachten. Nadat we allemaal kennis hadden gemaakt met de jury, begon de finale.

Opdracht 1

We moesten één voor één op het podium verschijnen om daar een pitch te geven van 1 minuut. Uit de pitch moest blijken waarom jij DE intercedent van het jaar 2018 was. Ik had een tekening van een mier meegenomen. Dit lijkt raar, maar een mier is het meest succesvolle dier op aarde en weet zich continu aan te passen aan zijn omgeving. Precies wie ik ook ben op mijn werk.

Aan de slag met jouw eigen pitch? Lees hier onze do’s and don’ts

Opdracht 2

De tweede opdracht bestond uit drie speeddates met twee juryleden. Tijdens de gesprekken ging je acht minuten lang in gesprek over een vooraf bekend gemaakt, actueel onderwerp uit de branche. Je kan bijvoorbeeld denken aan: candidate experience, Unique Selling Points (USP) of commerciële successen. Het was erg leuk en leerzaam om met professionals over deze onderwerpen in gesprek te gaan. Je stond op deze manier samen langer stil bij een onderwerp en ging er dieper op in. Tijdens gesprekken met klanten en potentiële medewerkers kan ik dit goed gebruiken.

Opdracht 3

Deze super originele opdracht bestond uit een escape room! Samen met vijf finalisten moest ik ontsnappen uit de escape room. Met deze opdracht kon ik laten zien hoe goed ik was in samenwerken. Helaas wisten wij als groep niet op tijd te ontsnappen…

Opdracht 4

Tijdens de laatste opdracht kregen we van een privé detective uitleg over hoe je via allerlei wegen aan gegevens van mensen kan komen op internet. Aansluitend moesten we in 10 minuten tijd, 10 opdrachten oplossen. Tijdens deze opdracht heb ik geleerd wat je allemaal online kan vinden en hoe belangrijk het is om je gegevens zo goed mogelijk af te schermen.

Weet jij wat er allemaal online over jou te vinden is?

De uitslag!

Na 4 uitdagende opdrachten was het tijd voor de uitslag. Er waren ondertussen allemaal collega’s, familie en vrienden naar de locatie gekomen. Tijdens de finale werd er bij alle finalisten nog een keer stil gestaan. Alle finalisten liepen één voor één onder begeleiding van hun favoriete liedje over de catwalk naar het podium. Toen was de uitslag daar! Helaas heb ik niet gewonnen, maar toch een mooie 5e plek weten te bereiken.

Al met al was het een superleuk en leerzaam traject. Zowel de voorrondes als de finale. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en nieuwe concullega’s leren kennen. Ik ga mijn collega’s dan ook zeker uitdagen om volgend jaar deel te nemen aan de verkiezing Intercedent van het jaar 2019!

Pim van Dinten
Pim van Dinten
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent.
Meer over Pim

Delen op Facebook Tweet

4 reacties

Jeske

Wauw Pim! Toch een mooie plek! En stoer dat je je pitch met iets bijzonders heb gedaan!

    Pim

    Dankjewel Jeske! Zeker een mooie plek, ben er blij mee! De mier heeft ook indruk gemaakt.

Maaike ARTRA

Wat een onwijs leuk stuk Pim en wat heb je het goed gedaan tijdens de finaledag! Jouw pitch zal me nog lang bij blijven!

    Pim

    Dankjewel Maaike. Heel leuk om te horen dat de pitch zo goed in de smaak is gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten van Samen Slim in je mailbox!