Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!
Carrière
Leestijd: 4 minuten

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Vorige week had ik een etentje met mijn vriendinnen die ik heb leren kennen in mijn allereerste “echte” baan na mijn studie, nu zo’n 20 jaar geleden. Wat was het heerlijk om ze weer te zien en te horen hoe het met ze gaat. Het valt me op dat we alle vier nauwelijks ouder geworden zijn… Of toch stiekem wel maar zien we dat zelf niet? Hier en daar wordt toch echt wel een leesbril tevoorschijn getoverd om de menukaart te lezen. En die rimpeltjes en grijze haren hadden we toch echt niet toen we als jonge frisse meiden 20 jaar terug de arbeidsmarkt betraden.

Dat zet mij aan het denken. Want al doen we inmiddels al 20 jaar mee op de arbeidsmarkt, we zijn nog niet eens op de helft van onze carrière. Als we tot onze AOW blijven werken, zijn we nog minimaal 20 jaar onderweg. En hoe gaan we dat doen met al die kleine en grotere beperkingen die zich aan gaan dienen nu we de 45 zijn gepasseerd? En hoe combineren we dat met de taken als mantelzorger en de opvoeding van onze pubers?

Stip op de horizon

Om te beginnen ben ik eens gaan onderzoeken wat mijn persoonlijke AOW leeftijd eigenlijk is. Zoals je wellicht weet is dit niet meer voor iedereen hetzelfde en wordt deze in stappen omhoog gebracht. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank kun je door het invullen van jouw geboortedatum heel gemakkelijk uitrekenen wat jouw geschatte AOW leeftijd is. Dit is mijn stip op de horizon.

De overheid denkt mee

Best heftig om te weten wat mijn stip aan de horizon is, want hoe ga ik dat in hemelsnaam volhouden? Gelukkig hoef ik dat niet helemaal zelf te bedenken. De overheid denkt met mij mee. Op de website van de rijksoverheid lees ik dat ouderen waardevol zijn voor bedrijven. Ze brengen ervaring en kennis mee en blijven steeds langer vitaal.

Het kabinet neemt maatregelen om de positie van ouderen op de arbeidsmarkt te versterken en ouderen te ondersteunen bij het vinden van werk. Ze doen dit onder meer met het actieplan Perspectief voor vijftigplussers, waarin diverse maatregelen worden genomen waaronder ontwikkeladvies voor 45 plussers. Zeker de moeite waard om even te kijken of er ook regelingen voor jou van toepassing zijn.

Jouw toekomstige inzetbaarheid

Als ik kijk naar mijn stip op de horizon, mijn AOW gerechtigde leeftijd, is het van belang dat ik er zelf voor zorg dat ik gelukkig blijf in het werk dat ik doe. Dat het blijft passen bij mijn persoonlijke situatie en dat ik zelf aansluiting hou bij de arbeidsmarkt. Maar hoe doe ik dat?

Door de volgende vragen aan jezelf te stellen hoop ik je te kunnen helpen bij het nadenken over jouw toekomstige inzetbaarheid:

  • Wil jij het werk dat je nu doet over 5 of 10 jaar nog wel doen?
  • En zo niet, wat zou jouw volgende stap dan kunnen zijn?
  • Bestaat het werk wat je nu doet over bijvoorbeeld 10 jaar nog wel?
  • En wat heb je nodig om jouw werk nog te kunnen blijven doen?
  • Als jouw werk in de toekomst niet meer bestaat, wat zijn dan wel mogelijkheden voor jou? • Op welke manier is je werk aan te passen aan jouw wensen en beperkingen? (bv flexibel werken of thuiswerken) • En wat heb jij nodig om die mogelijkheden haalbaar te maken? • Wat zorgt ervoor dat jij zowel mentaal als fysiek fit blijft?

Werkgevers denken mee

Als je een antwoord hebt op al deze vragen, dan krijg je een beeld van jouw duurzame inzetbaarheid voor de komende jaren. Het kan interessant zijn om hierover met je werkgever het gesprek aan te gaan. Ook hij heeft er namelijk belang bij dat jij duurzaam inzetbaar blijft. Onderzoek eens wat jullie voor elkaar kunnen betekenen hierin.

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Deze slogan gebruikte de overheid eind jaren ’80 in haar campagne om meisjes te stimuleren een vak te leren om in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Mijn vriendinnen en ik hebben daar toen gehoor aan gegeven. Maar zeker ook nu raakt deze slogan nog steeds de kern. We zullen ons nog steeds moeten voorbereiden op de toekomst.

Dus slimme meiden (en ook jongens), bereid je voor op de tweede helft van je carrière!

Nicole Keijzers
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als casemanager HRM bij Driessen.
Meer over Nicole

Delen op Facebook Tweet

1 reactie

Miriam

Lijkt een open deur maar toch even bij stilstaan ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *