Door het oog van de flexibele medewerker, iets voor jou?
Carrière
Leestijd: 3 minuten

Door het oog van de flexibele medewerker, iets voor jou?

Onze medewerkers verrichten veel verschillende opdrachten bij onze opdrachtgevers. Vandaag staat Vera Kuijpers centraal. Vera is Adviseur Klantbegeleiding bij gemeente Waalwijk. Vera geeft je een inkijk in haar ervaringen, met het verrichten van opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Wellicht is dit ook iets voor jou?

Vera KuijpersJe spreekt als gedetacheerde medewerker telkens weer andere opdrachtgevers en collega’s. Hoe is dat?

Vera: Het is interessant om te zien hoe een wetgeving door elke gemeente anders kan worden ingevuld. Daarom vind ik het leuk om voor verschillende opdrachtgevers te hebben gewerkt en dit in de nabije toekomst te blijven doen. Je leert er veel van en het is fijn om deze kennis met nieuwe collega’s te delen. Uiteraard is het altijd even wennen om weer voor een nieuwe opdrachtgever aan de slag te gaan. Je moet tenslotte weer iedereen leren kennen en jezelf wegwijs maken in o.a. het (eventueel andere) systeem en de sociale kaart.

Waar moet je als gedetacheerde medewerker extra goed op letten als je bij een opdrachtgever aan het werk gaat?

Vera: Je moet erop letten dat de regels per gemeente/opdrachtgever verschillen. Het is fijn als je hier flexibel mee kunt omgaan, zodat je snel het beleid van de nieuwe opdrachtgever kunt uitvoeren.

Je hebt al heel wat ervaring met het verrichten van verschillende opdrachten. Wat hebben deze opdrachten jou tot nu toe eigenlijk gebracht?

Vera: De verschillende opdrachten hebben me veel kennis en inzichten gegeven. Ook merk je verschillen in de structuur van een team en de organisatie zelf. Doordat je de verschillende opdrachtgevers hebt leren kennen, kun je voor jezelf bepalen welk beleid en welke organisatie goed bij je passen.

Als je diverse opdrachten verricht bij verschillende opdrachtgevers dan moet je jezelf natuurlijk vaker presenteren in een sollicitatiegesprek en in een werkomgeving. Hoe zorg je ervoor dat jij je steeds vernieuwend presenteert?

Vera: Je neemt veel kennis mee uit andere gemeenten. Daar zijn nieuwe opdrachtgevers blij mee, omdat je op meerdere vlakken ervaring hebt opgedaan. Je kunt daardoor verschillende visies met elkaar uitwisselen en dit kan voor een opdrachtgever vernieuwend zijn. Uiteraard is het vooral belangrijk dat je blijft wie je bent, want in de Wmo ben je zelf een belangrijk instrument.

Lees ook: Ben jij de Porsche onder de kandidaten voor jouw droombaan?

Wat is voor jou het voordeel om te werken via Driessen HRM als gedetacheerde. Waarom heb je gekozen om te werken via Driessen HRM?

Vera: Ik vind het een voordeel dat Driessen HRM persoonlijk met je omgaat. Daarmee bedoel ik dat zij niet commercieel overkomen. Ze vragen of het goed met je gaat en of je het naar je zin hebt bij je opdrachtgever. En als dit niet zo is, dan wordt er gekeken naar een oplossing. Ze nemen tijd voor je en ze zorgen dat ze goed met je in contact blijven. Ik heb ervoor gekozen om te werken via Driessen HRM, omdat ik graag ervaring op wil doen bij diverse opdrachtgevers en om bovenstaande redenen.

Waarom werk jij graag voor de publieke sector? En heb je nog tips voor mensen die zich afvragen of werken bij verschillende opdrachtgevers iets voor hen is?

Vera: In het leven draait het vaak om geld. Dat geldt ook voor de publieke sector, maar het is niet commercieel en dat vind ik prettig. Ik vind het fijn om meerdere opdrachtgevers te zien en daar mijn ervaring mee op te doen. Als je flexibel bent en kunt omgaan met diverse uitvoeringen van een beleid en je vindt het niet erg om elke keer nieuwe collega’s te leren kennen, dan is detachering misschien wel iets voor jou.

Is je interesse gewekt en wil je met een medewerker van Driessen in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde Driessen locatie.

Edwin Jansen
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als locatiemanager in Breda.
Meer over Edwin

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.