Il fait trop chaud pour travailler
Op de werkvloer
Leestijd: 2 minuten

Il fait trop chaud pour travailler

Het meest besproken onderwerp van de afgelopen weken was toch wel het weer, of anders gezegd die bloedhete zomer die menig mens tot wanhoop dreef. Il fait trop chaud pour travailler! Oftewel het is veel te warm om te werken! Persoonlijk was ik helemaal in mijn nopjes, hoe heter hoe beter.

Ik ben dan ook een echt zomermens. Voor mij betekent mooi weer, langere avonden dus automatisch meer gezelligheid gepaard met spijs en drank. Aangezien ik heel de zomer heb doorgewerkt, ving ik enkel in het weekend zonnestralen op, maar desondanks heb ik optimaal genoten.

Bedankt voor de airco!

Dat is helaas niet voor iedereen het geval. Ik heb het geluk dat ik de hele dag op mijn kont zit op kantoor. Waar de klimaatbeheersing naast de weersomstandigheden, gespreksonderwerp nummer twee was. Hooguit zo nu en dan die gaarpan van een auto in, maar dankzij Willis Carrier (de uitvinder van de airco), goed te doen. Hoe dan ook, ik zou niet durven te klagen. Hooguit over de korte doch klamme nachten.

Mijn gedachten zijn vaak uitgegaan naar mensen die fysiek aan het werk waren. Onze facilitaire collega’s baadden al in het zweet. Laat staan als je in de buitenlucht, op het terras, boven een snikhete frituur of in een fabriekshal, waar tientallen machines staan te loeien, aan de slag bent.

Wat trek je aan?

Ook de eeuwenoude discussie omtrent gepaste kleding op kantoor, woekerde weer als vanouds. Als leidinggevende is dit mijn steevaste antwoord: wees een beetje kritisch op jezelf. Op veel kantoren werd volgens een tropenrooster gewerkt, waardoor je vroeg begint en daardoor ook weer vroeg thuis bent om de BBQ aan te stoken of in het Ernie en Bert badje te plonzen.

Allerlei websites heb ik onder de loep genomen om tips te verzamelen hoe de dagen door te komen wanneer het te warm is om te werken. Van alle adviezen over voldoende drinken, kledingvoorschriften, wel of niet bewegen en zet alle apparatuur uit, vind ik één advies het allerbeste: RELAX! Voordat je het weet sta je weer in een kilometerslange file vanwege de gladheid.

Naar Antarctica?

We zijn het gewoonweg niet gewend. Toch nog wat ongevraagd advies uit mijn koker, aangezien men voorspelt dat we de komende vier zomers exact hetzelfde weer krijgen. Leg je er maar gewoon bij neer of emigreer naar Antarctica. Schaf een airco aan voor op de slaapkamer, koop nieuwe werkkleding van katoen of linnen, ga dichter bij huis werken zodat je maar kort in de auto zit of je komt simpelweg met de fiets. Maar geniet bovenal van de heerlijke zomeravonden met vrienden, collega’s en familie!

Miriam van den Broek
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling bij Driessen.
Meer over Miriam

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.