Hoe leg je uit waarom je ergens wil werken?
Solliciteren
Leestijd: 2 minuten

Hoe leg je uit waarom je ergens wil werken?

Een veel gestelde vraag tijdens een sollicitatiegesprek is toch wel; waarom wil je hier werken? Op het eerste oog een simpele vraag maar toch vaak moeilijker dan gedacht. Want kun jij uitleggen waarom je ergens wil werken? Hier lees je een aantal tips om je op deze vraag voor te bereiden.

Motivatie

Een goede motivatie is het halve werk natuurlijk. Als je motivatiebrief er voor heeft gezorgd dat je wordt uitgenodigd is dat natuurlijk de basis die als antwoord fungeert. Waarom wil je de baan? Denk er wel goed over na en zorg dat je antwoord tijdens het gesprek goed aansluit bij je motivatiebrief.

De organisatie en jij

Pas jij goed bij de organisatie? En ken jij de organisatie al goed genoeg om deze vraag te kunnen beantwoorden? Nee? Dan is het belangrijk om de organisatie eens te onderzoeken. Bijvoorbeeld via LinkedIn, de website van de organisatie en wellicht bekenden die er al werken. Hoe beter jij kan motiveren dat jij bij de organisatie aansluit, hoe beter je antwoord kunt geven op ‘Waarom wil je hier werken?’.

Vraag je vrienden om hulp

Leg de vacature waar je op solliciteert eens bij je vrienden neer en stel ze letterlijk de vraag “Vinden jullie dit goed bij mij passen?”. Het antwoord hierop kan wellicht confronterend zijn maar misschien juist ook wel heel bruikbaar.

Zet het op papier

Klinkt logisch toch? Bovenstaande punten even op papier zetten en meenemen naar je gesprek. Hiermee voorkom je dat je in een black-out geen antwoord kunt geven.

Bron: Brunel.nl

Sanne Knijff
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk bij Driessen op locatie Groningen.
Meer over Sanne

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *