Gezocht: fulltime vader
Werk & privé
Leestijd: 4 minuten

Gezocht: fulltime vader

Je bent een man, zo rond de 30 jaar en je bent lekker bezig, hebt een leuke baan en een nog leuker sociaal leven. Aan de ene kant heb je ambities op carrièregebied, aan de andere kant een kinderwens. Een hedendaags dilemma is geboren: word je huisvader of word je kostwinner?

Begin maart las ik het blog van mijn collega Miriam over Beyoncé: ‘Who run the world? Girls’. Als aanstaande vader leek het me interessant om het eens van de andere kant te bekijken en eens in de wereld van de huisvaders te duiken. Ik heb namelijk het idee dat er nogal een taboe heerst rondom het ‘huisvader zijn’ en de ambitie van een huisvader.

De huisvader

Wat me als eerst opvalt is dat ik in mijn directe omgeving eigenlijk niet één huisvader ken, dus daar is mijn onderzoek snel gestrand. Gelukkig wordt er wel veel over geschreven. Want ik vraag me af: hoe komt het nu eigenlijk dat er zo weinig huisvaders zijn? Is de man bang voor gezichtsverlies, is carrière belangrijker of is het gemak en traditie? Want het heeft natuurlijk zo zijn voordelen, fulltime papa zijn. Dan kunnen we bijvoorbeeld de klusjes in huis zelf doen (althans, een aantal van ons dan), waardoor we er geen dure specialist meer voor in hoeven huren. En je kunt extra veel tijd doorbrengen met je kinderen, natuurlijk. Maar de vraag is: geeft het voldoende voldoening? En wordt het geaccepteerd in je omgeving? Bij mij zijn er dus al geen ‘huispapa’s’ in mijn kennissenkring en de eerste zijn is nooit makkelijk. Ook in veel bedrijven wordt er nog met een omhoog getrokken wenkbrauw gekeken naar ‘papadagen’. Niet makkelijk dus. Dan moet de wens om thuis te zijn met de kids wel echt sterker wegen dan het ‘carrière maken’ en sterker zijn dan de opgetrokken wenkbrauwen.

De carrièrejager

Als tegenhanger van de huisvader is er natuurlijk, ook vanuit traditie, ‘de kostwinner’. De echte carrièretijger. Hij werkt vaak meer dan 40 uur per week. Tegen (hopelijk) een mooi salaris en daarmee beschikt hij over voldoende middelen om het gezin ruimschoots te onderhouden. Ofwel: de vader heeft een drukke baan, de moeder heeft het druk in het huishouden en met de kinderen. De vader is weinig thuis en krijgt natuurlijk niet alles van zijn opgroeiende kinderen mee. Hij zal het moeten doen met de weekenden en soms een avond in de week, als hij al op tijd thuis is.

Zijn doel is waarschijnlijk hetzelfde als die van de huisvader: een stabiel, onafhankelijk en gelukkig leven voor het hele gezin. Maar is er naast dit alles voldoende tijd om écht leuke dingen te doen? En weegt tijd met de kinderen niet zwaarder dan carrière, geld en collega’s?

De papa met de papadag

Als er in die afweging niets echt zwaarder weegt, carrière of de kids, dan is er natuurlijk altijd nog ‘de gulden middenweg’. Dat wordt nu vaak ingevuld in de vorm van een ‘papadag’. Dan heb je én meer tijd met de kids én kun je toch nog carrière maken. En mama ook.

De werkgever

Maar hoe kijkt de werkgever tegen deze ontwikkelingen aan? De ene werkgever is de andere niet natuurlijk. Toch lijken veruit de meeste werkgevers nog steeds traditioneel voor ‘de carrièrejager’ te gaan. De papa die er gewoon alle dagen is. Niks geen papadag. Maar gelukkig pleit ook een groeiend gedeelte van de werkgevers, en de papa’s, voor de huisvader. Of in ieder geval de parttime huisvader, of de papadag. De reden hiervoor is vaak simpel: de huisvader heeft een meer gebalanceerde werk-privé verhouding. Win-win voor zowel de papa in de man als de carrièremaker in de man. En dus ook voor de werkgever.

Dus wie zal zeggen hoe het er over een jaar of 5 of 10 uitziet? Voor nu doen we het met ouderschapsverlof, papadagen en thuiswerken. Maar wie weet draaien de traditionele rollen nog wel eens om.

Zo, nu ga ik de babykamer schilderen. Het is weekend. En ja, ik heb heel de week gewerkt.

Jip van der Pol
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als Adviseur Mobiliteit bij Driessen.
Meer over Jip

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *