Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten van Samen Slim in je mailbox!

Flexibel contract? Zo koop jij je droomhuis!
Werk & privé
 | 23-04-2018
1144

Flexibel contract? Zo koop jij je droomhuis!

In Nederland werken steeds meer mensen op flexibele basis. Het laatste kwartaal van 2017 nam het aandeel flexmedewerkers binnen de werkzame beroepsbevolking zelfs toe met 2,5% tot ruim 3 miljoen. Dit betekent dat ruim vier van de tien werkenden in Nederland geen vast contract hebben. Ondanks deze grote groep mensen binnen de werkzame beroepsbevolking, blijft de zekerheid van een vast inkomen voor veel hypotheekverstrekkers een belangrijke factor om in aanmerking te komen voor een hypotheek.

Perspectiefverklaring

Als uitzendbureau krijgen we ook bij Driessen regelmatig de vraag of je een hypotheek kunt afsluiten wanneer je flexibel werkt. Gelukkig wordt het voor flexmedewerkers steeds makkelijker om een huis te kopen. Sinds 2017 kun je als flexmedewerker de zogeheten perspectiefverklaring aanvragen.

Waar een hypotheekverstrekker normaal gesproken vraagt om een werkgeversverklaring en je inkomen van de afgelopen jaren, wordt door middel van een perspectiefverklaring juist gekeken naar toekomstige mogelijkheden om inkomsten te vergaren. De kans bestaat immers dat je in de afgelopen jaren meer bent gaan werken, meer bent gaan verdienen, een opleiding hebt afgerond of dat er andere zaken spelen waardoor je je kansen op de arbeidsmarkt hebt weten te vergroten.

Voorwaarden van een perspectiefverklaring

Wanneer je meer dan een jaar werkervaring hebt bij het uitzendbureau waar je werkzaam bent en je binnen nu en een half jaar een huis wilt kopen, kun je een perspectiefverklaring aanvragen. Met zo’n verklaring wordt je hypotheekaanvraag op basis van jouw totale bruto inkomen beoordeeld, net zoals bij een vast of tijdelijk dienstverband.

De perspectiefverklaring wordt verstrekt wanneer het uitzendbureau verwacht dat jij voldoende kansen hebt op de arbeidsmarkt om jouw huidige inkomensniveau te behouden. Bij een goed perspectief is de kans namelijk groter dat jij in de toekomst je maandelijkse hypotheeklasten kunt betalen. Zo hoeven de bank én jij je minder zorgen te maken. Én kun jij rustig thuiskomen in je nieuwe huis!

Een perspectiefverklaring aanvragen

Ben jij een flexibele medewerker van Driessen en ben je meer dan een jaar in dienst? Dan kun jij je aanvraag starten op Mijn Driessen. We gaan dan samen aan de slag om jouw perspectief op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Dat doen we door goed te kijken naar je diploma’s en arbeidsverleden. Daarnaast voeren we een objectieve scan uit om jouw ‘arbeidsmarktwaarde’ voor de komende jaren in te schatten.

Ook ontmoeten we elkaar voor een persoonlijk gesprek, zodat we ook jouw motivatie en flexibiliteit kunnen meenemen. Hoe we dat precies doen? Of wil je meer weten? Ga in Mijn Driessen naar het kopje ‘Goed Werkgeverschap’ en daarna naar ‘Samen Bewust’ en hierna ‘Hypotheek & Perspectiefverklaring’.

Bronnen:

Carina Estévez

Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur HRM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.