De droombaan van… Kim Senders
Carrière
Leestijd: 6 minuten

De droombaan van… Kim Senders

Als klein meisje fladderde Kim Senders, directiesecretaresse bij Driessen HRM, door het leven. Niet gek dat haar bijnaam ‘vlinder’ was. En nog steeds staat Kim open-minded in het leven, altijd in voor iets nieuws, iets onverwachts of iets verrassends. Dat is misschien ook wel hoe ze van haar droombaan als klein meisje in een hele andere wereld terechtgekomen is. Lees je mee?

“Als klein meisje had ik de bijnaam ‘vlinder’. Ik kon urenlang dromerig, met open mond kijken naar alles wat met dans en muziek te maken had. Ik had dan ook maar één grote droom: professioneel danseres worden. De coulissen in een theater, de spotlights op het podium, de mooie danseressen op spitzen in prachtige tutu’s… Ik vond het een magische en intrigerende wereld en ik kon dan ook niet wachten totdat hét moment daar was dat ik de wereld in kon dansen. Dus ik oefende met verkleedpartijen, walkman en een koptelefoon die zo’n beetje vastgeplakt zat op mijn hoofd en rolde vervolgens van kleuter klassiek ballet, in jazzballet en van showdance naar hiphop. Ik danste heel wat uren in de week om beter en beter te worden. Totdat hét moment daar was: ik mocht auditie doen voor de vooropleiding van de dansacademie. Ik werd geselecteerd als jongste auditant.”

De coulissen in een theater, de spotlights op het podium, de mooie danseressen op spitzen in prachtige tutu’s…

Wat een ongelofelijk spannend moment. Daar heb je dan heel je, jonge, leven naartoe gewerkt…

“Zeker. Maar tijdens de medische keuring bleek helaas dat ik geen goede reflex in mijn voeten had, waardoor ik nooit op spitzen zou kunnen dansen… Gelukkig beschikte ik wel over een bijzonder gevoel voor muzikaliteit. Ik was vastberaden. Als ik geen ballerina kon worden dan zou ik wel de beste danseres worden in een andere variant waarvoor spitzen niet nodig waren. Dat was jazzballet en later streetdance en hiphop.”

Een doorzetter dus. Ineens een hele nieuwe wereld misschien ook? En hoe ging dat?

“Nou, een prettige eigenschap waarover ik bleek te beschikken was een fotografisch geheugen als het ging om choreografieën oppikken. Dit bracht me al snel ver. In de jaren die volgden heb ik van alles op het gebied van dans gedaan; optredens op grote podia zoals de Mega Music Dance Experience, dansen in videoclips en veel mooie shows met bijzondere mensen. Wat me zo magisch leek aan de danswereld bleek in werkelijkheid te kloppen: de open-minded levenstijl en de bijzondere mensen die dansers zijn met hun intense manier van leven en beleven. Ze zeggen wel eens: “dance is a way to find yourself en lose yourself all at the same time”. Zo heb ik het ook ervaren.”

Juist ook jouw eigen open-mindedness heeft voor jou dus een grote rol gespeeld. Het heeft je gebracht tot nieuwe, onverwachte, ervaringen.

“Ja, in deze periode heb ik vriendschappen voor het leven gesloten en werd mijn danspartner ook mijn partner in mijn leven buiten dans. Hoe leuk is het dan ook dat hij in de avonduren nog steeds actief is in het danscircuit en met demoteams nog allerlei shows en optredens verzorgt. Ik sta hierbij aan de zijlijn en help mee met de organisatie rondom dit dansgebeuren.

Danseres zijn heeft nu eenmaal niet zo’n rooskleurig toekomstperspectief én een houdbaarheidsdatum.

Ik maak hieruit op dat je zelf dus niet meer op professioneel niveau danst?

“Tsja, ondertussen was me wel duidelijk geworden dat, hoezeer ik me ook kon vinden in deze levensstijl, er ook een keerzijde is. Danseres zijn heeft nu eenmaal niet zo’n rooskleurig toekomstperspectief én een houdbaarheidsdatum. Dat heeft te maken met het (weinige) werk dat er in te vinden is en de blessuregevoeligheid. Toen ik werd gepolst om het professionele circuit in te gaan, won het verstand het van het gevoel en besloot ik om mijn HBO studie Communicatie aan de Fontys af te maken. Naast de wereld van dans leek de wereld van reclame me namelijk ook te gek. De creativiteit van het brein, het creëren van mooie dingen en mensen raken met bijzondere boodschappen.”

Lijkt een vergelijkbaar gevoel, maar toch ben je nu directiesecretaresse bij Driessen HRM en geen hotshot in de reclamewereld. Hoe komt dat?

“In de praktijk bleek de reclamewereld na een aantal stages minder goed bij mijn karakter te passen dan ik had gedacht. Inmiddels was ik er wel achter gekomen dat ik over organisatietalent beschik en dat ik het fijn vind om voor anderen te denken en mensen blij te maken.

Na mijn studie ging ik aan de slag bij een opleidingsorganisatie. Na hier jarenlang in de functie van projectleider klanten te hebben bezocht en verantwoordelijk te zijn geweest voor grote opdrachtgevers, werd ik mama van twee geweldige kinderen. En hoezeer ik ook geloof dat er supermama’s rondlopen die alle ballen in de lucht weten te houden, heb ik aan mezelf en aan hen een belofte gemaakt om de beste versie van mezelf te zijn, altijd en overal. En dat valt niet altijd mee. Balans is hierbij het keyword. Balans in doen wat ik leuk vind maar daarnaast ook energie hebben voor mijn gezin.

Ik sta open-minded in het leven en zoek naar een omgeving met inspirerende mensen die op een fijne manier met elkaar omgaan.

Mijn voormalige werkgever was letterlijk gevestigd om de hoek bij Driessen. En altijd als ik het pand van Driessen voorbij reed, bekroop me het gevoel ‘hier wil ik werken’. Met het bedrijf waar ik werkte ging het minder goed en toen ik na een reorganisatie zoekende was naar een alternatief, kwam er een organisatiefunctie voorbij bij Driessen. Dit was de functie van directiesecretaresse.

Of ik het zelf ooit verwacht had, met mijn achtergrond, om directiesecretaresse te worden? Eerlijk gezegd niet nee. Maar misschien heb ik dit overgehouden aan mijn roots van de danswereld. Ik sta open-minded in het leven en zoek naar een omgeving met inspirerende mensen die op een fijne manier met elkaar omgaan. Een omgeving waar je gewaardeerd wordt om wie je bent, niet om wat je bent. En waar alle ruimte is voor ontwikkeling en diepgang in relaties met anderen. En dat heb ik gevonden bij Driessen. Als directiesecretaresse werk je met allerlei verschillende mensen samen en is een dag nooit standaard te noemen. Achter de schermen zijn wij de ogen en oren van de organisatie en proberen we de key personen van de organisatie zo veel mogelijk te ontzorgen door voor ze te denken en alles in zo goed mogelijke banen te leiden. Dit organisatietalent, wat voor mij voelt als een tweede natuur, wordt door de mensen om ons heen ontzettend gewaardeerd en dat is iedere dag voelbaar. En als anderen om me heen gelukkig zijn dan word ik daar ook gelukkig van.

Mijn droombaan is misschien niet helemaal de realiteit geworden, maar op mijn eigen manier ga ik dansend door het leven. Ik kan daarom oprecht zeggen dat ik happy ben bij Driessen en dat is voor mij, in deze fase van mijn leven, het allerbelangrijkste!”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *