De droombaan van… Tim Zeegers
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van… Tim Zeegers

Improvisatie is zeg maar echt zijn ding. Tim Zeegers is full-time speler bij improvisatiecabaretgroep Op Sterk Water en is daarnaast presentator. Maar wist Tim Zeegers altijd al dat hij improvisatiecabaretier zou worden? Lijkt ons… sterk. Of had hij als kleine jongen heel andere toekomstdromen? Wij vroegen het hem:

“Ik heb nooit echt een vastomlijnd plan gehad voor de toekomst. Al voor de middelbare school speelde ik veel toneel, op de middelbare school speelde ik een aantal jaren in twee of drie amateurproducties tegelijk. Toen het einde van het VWO in zicht kwam leek het niet meer dan logisch om eens te proberen op de Toneelschool aangenomen te worden. Een back-up plan was er niet en bleek ook niet nodig. In de jaren dat ik aan de Toneelschool Maastricht studeerde had ik wel een beeld van mijn toekomst als acteur. In het begin droomde ik van Toneelgroep Amsterdam of Orkater, maar ik merkte door de jaren heen dat comedy mij meer trok dan het serieuze, zware acteerwerk. Uiteindelijk kwam ik per toeval in Op Sterk Water terecht en dat bleek een schot in de roos.”

Oké, dus je wist eigenlijk al vanaf toen je jong was dat je toneel wilde spelen?
“Het willen acteren was altijd al in mij aanwezig. Ik hield ervan om me in een rol te verplaatsen en genoot van de waardering van het publiek. Er was niets mooiers dan als tiener een groep volwassen mensen aan het huilen te maken met een goed gespeelde sterfscène. Ik had ook wel een romantisch beeld van hoe zo’n professionele theatergroep, met allemaal welbespraakte intelligente bohemiens, door het land zou trekken, elk een eigen kleedkamer met een spiegel met lampjes en een ster op de deur.”

Dat is inderdaad een mooi, misschien geromantiseerd beeld. Maar wat zie je nu eigenlijk van jouw jongensdroom terug in het werk dat je nu doet?
“Ik sta op het podium, dat heb ik altijd gedaan en altijd gewild. Een serieus ambachtelijk acteur ben ik (nog) niet geworden, hoewel ik soms nog wel het verlangen voel om dat segment eens in te springen. De essentie van wat ik in mijn jeugd deed -op een podium mensen aan het lachen of huilen maken- is nog steeds aanwezig in mijn huidige werk als improvisatiecabaretier. Mijn carrière heeft zich op een heel organische manier aan mij opgedrongen. En ik geniet ervan.”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *