De droombaan van Paulien Thissen
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van Paulien Thissen

Paulien, programmamanager bij Driessen HRM, leefde tijden lang in twee compleet verschillende werelden. Zo vloog ze in haar dromen heel de wereld over om vervolgens met een bakkie thee bij te kletsen met haar vaste klanten in een gewenste eigen kapsalon. Gelukkig bracht een reality check haar terug op aarde en leidde haar zo naar haar échte droombaan.

Op zoek naar avontuur

Als kind had ik allerlei dromen. Niet één, ik had juist meerdere dromen. Ik hinkte eigenlijk voortdurend op twee hele verschillende gedachten. Van de ene kant wilde ik namelijk altijd piloot worden, want hoe tof is het om te vliegen en dan zo’n gave machine te besturen?! Vol van avontuur, stoer en onafhankelijk. Maar daarnaast, het andere uiterste misschien wel, leek het me ook altijd heel erg leuk om kapster te worden en een eigen zaakje te hebben: lekker fröbelen, gezellig kletsen en de tent draaiende houden.

Actie vs. geborgenheid

Dat zijn toch echt twee compleet verschillende droombanen die op het eerste gezicht helemaal niets met elkaar te maken hebben. Maar juist door die diversiteit pasten de verschillende droombanen eigenlijk wel weer heel erg goed bij mij. Ik ben gek op afwisseling en kies daardoor de ene dag voor avontuur en actie, terwijl ik de andere dag juist meer zin heb in gezelligheid en geborgenheid.

Reality check

Toen ik erachter kwam dat je als piloot een gevechtsvliegtuig moet besturen óf in de commerciële luchtvaart terecht zou komen begon ik toch een beetje te twijfelen. Was dat wat ik wel wilde? Hetzelfde gold voor het kappersvak: ook daarvan was ik minder overtuigd dat het echt goed bij mij zou passen. Het glamorous ideaalbeeld van het runnen van je eigen tent en koppen thee drinken met de klanten was toch misschien niet helemaal conform de realiteit…

Iedere dag is anders

Maar de extreme verschillen tussen deze droombanen kenmerken toch ook de eisen waar mijn huidige droombaan aan moet voldoen. En ik kan wel zeggen dat ik deze twee uitersten heb gevonden in mijn huidige functie als programmamanager. Als programmamanager ben je namelijk verantwoordelijk voor innovatieve, bedrijf overkoepelende thema’s die bijdragen aan de verbinding van de familie van bedrijven van Driessen HRM. Deze thema’s bestaan vervolgens uit verschillende projecten. Iedere dag is hierdoor dus helemaal anders en dat vind ik echt te gek.

Een sterk ‘actie’-gehalte met een sociaal karakter

Het mooie is dat ik in deze functie word vrijgelaten om de programma’s geheel op mijn eigen manier in te vullen. Ik draag zelf de verantwoordelijkheid voor het succesvol uitvoeren van de verschillende thema’s, maar ben daarin wel alweer 6,5 jaar werkzaam in een warm familiebedrijf. Bij Driessen werken we in een team van vijf programmamanagers die thema’s oppakken die goed bij hem of haar passen en we worden vrijgelaten om deze op onze eigen wijze aan te vliegen. Mijn focus ligt hierbij op programma’s die vaak een sterk ‘actie’-gehalte en een sociaal karakter hebben. Een voorbeeld hiervan is de herlancering van de Driessen Foundation. Naar mijn mening een supercool programma: hoe zetten we een goed doordachte ANBI-stichting op en worden we uiteindelijk de maatschappelijk drijvende kracht achter de familie van bedrijven?

Kortom, mijn verschillende droombanen hebben voor mij uiteindelijk geresulteerd in één functie waar ik beide wensen in kwijt kan en vervolgens het beste uit mezelf kan halen.

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *