De droombaan van… Patrick Adriaansen
Carrière
Leestijd: 4 minuten

De droombaan van… Patrick Adriaansen

Voor Patrick, directeur Administratie & Advies bij Driessen HRM, was het al vroeg duidelijk wat hij later wilde worden: Viper piloot. Dat zal niet iedereen wat zeggen, maar met een paar vragen werd het me wel al snel duidelijk hoe hij van de wens van het worden van een Viper piloot nu toch happy in zijn huidige functie terecht is gekomen.

Dus Patrick, jij wilde Viper piloot worden toen je jong was?
“Zeker weten. In mijn jeugd wilde ik maar één ding en dat was Viper piloot worden, zoals Starbuck en Apollo. Voor degenen die niet weten wie Starbuck en Apollo zijn, of wat een Viper is, zal de serie Battlestar Galactica ook weinig zeggen. Het is een serie uit 1978 die ik als klein menneke avonden op de bank zat te kijken. Toen ik Starbuck zag vliegen in zijn Viper met drie ionenmotors en een ’turboboost’, waarbij Solonite plasma werd ontstoken, wilde ik alleen nog maar in zo’n ding vliegen. Probleem was alleen dat die Battlestar Galactica in een afgelegen zonnestelsel vloog en ze op zoek waren naar de Aarde. Weinig kans dat ze hier ooit aankwamen en dat ik dus in zo’n ding terecht ging komen.”

Zeker weinig kans. Dat betekende een heroverweging van jouw droombaan dus?
“Er zat inderdaad helaas niets anders op. Maar mijn interesse in ruimte, spaceships en computers heb ik altijd gehouden. Dus daar moest, of wilde, ik iets mee. Gelukkig kwamen er in die tijd ook ‘echte’ computers waar je iets mee kon. Zo kreeg ik al snel een Atari600XL waar je zelf spelletjes op kon programmeren. Kon ik toch nog iets van een ruimteschip laten vliegen. Het was dan wel niet helemaal Starbuck in een Viper, maar het had in elk geval iets van een ruimteschip weg (hoewel het in die 8 bits tijd niet meer dan blokjes met wat kleurtjes waren). Het zelf maken van zo’n game vond ik echter wel heel erg leuk en zo ben ik de softwareontwikkeling ingerold. Na een Commodore 64 en een Amiga uiteindelijk naar een MS-DOS en vervolgens Windows PC. Toen ik in het jaar 2000 bij Driessen ging werken heb ik op zo’n Windows PC uiteindelijk onze eerste eigen versie van het software pakket RAP gemaakt.”

Zoals je het vertelt, lijkt het best een logische samenloop van omstandigheden en eigenlijk volledig passend bij jouw jongensdroom. Maar ondertussen ben je van developer bij Driessen doorgegroeid tot directeur van Administratie & Advies. Hoe is dat zo gekomen dan? En heb je het dan wel écht naar je zin in die functie?
“Na verloop van tijd kwamen er bij Driessen steeds meer softwareontwikkelaars bij en is er een complete afdeling ontstaan waaraan ik leiding mocht geven. Omdat wij als bedrijf naast onze mensen ook digitalisering als één van de belangrijkste pijlers van de ontwikkeling van onze organisatie zien, zijn er inmiddels diverse afdelingen die zich hier mee bezig houden. Aan die afdelingen heb ik eerst als divisiemanager Software leiding mogen geven en ook nu in mijn rol als directeur Administratie en Advies ben ik nog dagelijks bezig met software en digitalisering in combinatie met steeds meer gemak voor onze klanten en collega’s.

Want dat vind ik zo mooi aan de technologische ontwikkelingen: het is geweldig om met zoveel enthousiaste mensen ook echt een verschil te kunnen en met software en digitalisering voor iedereen het werk en leven eenvoudiger te maken. Wij richten ons op het efficiënt en overzichtelijk maken van HRM processen voor organisaties in de publieke sector. Dat doen we onder meer met behulp van onze zelf ontwikkelde applicaties. Zo regelen we bijvoorbeeld met onze VervangingsManager software voor duizenden scholen in het basisonderwijs dat er op tijd een invaller voor de klas staat als er een docent uit is gevallen. Dat voorkomt dat er klassen met kinderen naar huis gestuurd moeten worden. Als je op deze manier met je eigen software een verschil kunt maken voor deze leerlingen, dan heb je wat mij betreft echt een droombaan!”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *