De droombaan van… Maarten van der Weijden
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van… Maarten van der Weijden

Tijdens de All Stars Xperience voor flexibele medewerkers van Driessen komt olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden spreken over competenties, kansen en mogelijkheden en omgaan met veranderingen. Om alvast wat meer over hem te weten te komen stelden we hem een aantal vragen voor ‘De droombaan van…’.

Zo vroegen we hem wat hij wilde worden toen hij nog klein was en daar kregen we een verrassend antwoord op, namelijk: wiskundeprofessor. “Ik wilde graag ‘problemen’ en/of dingen oplossen die nog niet opgelost waren. Het leek me leuk om nieuwe dingen te ontdekken waar anderen iets aan hadden. En het was het vakgebied waar mijn vader docent in was, hij is altijd wiskundedocent geweest.”

Geen steengoede zwemkampioen dus of financieel manager bij Unilever (de functie die hij nu bekleedt nadat hij zijn zwemcarrière in 2008 beëindigde), maar wiskundeprofessor. In navolging van zijn vader dus eigenlijk… “Op advies van mijn vader ben ik na mijn VWO een studie wiskunde gestart. Ik had op mijn eindlijst namelijk zowel voor wiskunde A als wiskunde B een 10. En die studie interesseerde me eigenlijk wel, maar ik was intussen ook op weg een topsporter te worden.”

Wij zien nu natuurlijk hoe dat afgelopen is. In de cijfertjes is hij uiteindelijk toch terechtgekomen als financieel manager, maar een wiskundeprofessor? Nee. Wij vroegen Maarten of hij dit jammer vindt: “Nee hoor, achteraf ben ik blij dat ik geen wiskundeprofessor ben geworden. Het vooruitzicht om hele dagen eenzaam op een kamer wiskundesommen op te zitten lossen lijkt me nu niet meer zo aantrekkelijk.”

En wij zijn blij dat hij zijn carrière als zwemmer doorgezet heeft, want daarmee heeft hij voor Nederland op de Olympische Spelen van 2008 een mooie gouden plak in de wacht gesleept.

Ben jij via Driessen aan de slag als flexibele medewerker bij één van onze opdrachtgevers en ben jij benieuwd naar het verhaal van Maarten en de tips die hij heeft om jezelf iedere dag een stukje beter te maken? Meld je dan nu nog aan voor één van de All Stars Xperiences via www.driessenallstars.nl.

Jessi Gruszka
Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *