Coronacrisis, in je werk hard geraakt of je hart geraakt?
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Coronacrisis, in je werk hard geraakt of je hart geraakt?

Je las vast ook elke dag blogs over thuiswerken, videobellen, chatten, lesgeven aan je eigen kinderen en alles rondom werken tijdens de bizarre “corona-periode”. De afgelopen maanden heb ik ze allemaal gelezen. Velen waren voor mij herkenbaar, gaven mij inspiratie of waren simpelweg even een afleiding tussen al die nieuwsberichten met statistieken en onderzoeken door. Overal moesten we wat van vinden en overal hadden we een mening over. Ik werd er soms moe van. Maar wat heeft mij nu echt geraakt?

Gezondheid versus economie

Dit virus heeft ons niet alleen in medische zin maar ook in economische zin ontzettend geraakt. Uiteraard wil ik stilstaan bij de mensen die zijn overleden, erg ziek zijn geweest of een dierbare hebben verloren. Gerelateerd aan mijn werk in de uitzendbranche binnen de publieke sector wil ik zeker ook de mensen benoemen die hinder hebben ondervonden in hun werk. Ondernemers die het hoofd nauwelijks of niet boven water konden houden, werknemers die zonder werk kwamen te zitten en mensen in bijvoorbeeld de zorg waarvan het uiterste werd gevraagd. Doe het dan maar eens goed om als minister, RIVM of adviescommissie een besluit te nemen. Iedereen kijkt hier vanuit een ander perspectief en met een ander belang naar.

Lees ook De nieuwe werkelijkheid met nieuwe gewoonten

Werken werkt

In een tijd waarin sprake is van social distancing is wat mij betreft werk een nóg belangrijkere factor gebleken. Juist dat werk verbindt ons met elkaar. Alles wat geschreven is over elkaar fysiek ontmoeten, online efficiënter werken en de overige zaken die aan bod komen bij het zogenoemde “nieuwe normaal” zijn vast allemaal waar. Maar wat mij vooral bij blijft als ik terugkijk is het leggen van contacten door je werk.

Vanuit Driessen verbinden wij mens en werk om daarmee voor onze flexibele medewerkers werkgeluk mogelijk te maken. Veel opdrachtgevers hadden de faciliteiten hiervoor snel geregeld en medewerkers konden online worden ingewerkt. Juist in deze fase hebben deze mensen nieuwe collega’s ontmoet en verbintenissen gelegd, ook al was dit niet altijd fysiek.

Je kunt er zijn zonder dat je er bent

Op 1 maart dit jaar werd mijn functie uitgebreid en twee weken later was het hele team thuis aan het werk. Die zondagochtend 15 maart dacht ik letterlijk: hoe ga ik dit doen, aan een nieuw team leidinggeven in deze tijd? Al snel initieerde ik een “working-at-home-challenge” om zo de eerste online verbinding op te zoeken met de medewerkers. Die eerste werkdag vanuit thuis wist ik het weer: juist als je hard wordt geraakt kun je het hart raken! Met elkaar hebben wij in deze periode het verschil gemaakt. Niet alleen voor elkaar maar ook voor onze opdrachtgevers en flexibele medewerkers.

Een online ontmoetingsplek met columns, informatieve artikelen, interviews en praktijkverhalen en dat allemaal gerelateerd aan Corona? Dat is de Coronakrant. Een initiatief van Driessen Groep om elkaar te inspireren. 

Cindy Boumans
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als manager recruitment bij Driessen.
Meer over Cindy

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.