Advocaatstokerij of Rollatoronderhoudsbedrijf? Pak nu je kans!
Personal branding
Leestijd: 3 minuten

Advocaatstokerij of Rollatoronderhoudsbedrijf? Pak nu je kans!

Gisteren hoorde ik op de radio dat de levensverwachting van kinderen die nu geboren worden ongeveer 104 jaar zal zijn. 104 jaar! Dat is dus een hele eeuw, en dan nog eens 4 jaar. Op dit moment is de levensverwachting ongeveer 80 jaar. Een verschil van maar liefst 24 jaar. 

Meteen vroeg ik me af, wat gaan we in die 24 jaar allemaal doen? Werken we langer door? Beginnen we later met werken en studeren we langer? Of pakken we die tijd gewoon om eens lekker van het leven te genieten na ons 67e? In het laatste geval begin ik morgen nog een advocaatstokerij, camperhandel of rollatoronderhoudsbedrijf, maar dat terzijde! 

De arbeidsmarkt vroeger en nu

Onze samenleving verandert snel, dat heeft ook grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. De verschillen met vroeger zijn nu al enorm. Mijn opa bijvoorbeeld, heeft van zijn 17e tot ver in zijn 60e gewerkt bij DAF in Eindhoven. Altijd in ongeveer dezelfde hal, met ongeveer dezelfde collega’s en ongeveer hetzelfde werk, dat was heel normaal. Het was zelfs eng of dom om een vaste baan op te geven voor iets anders. 

Nu is dat wel anders en met name de laatste jaren merk ik vanuit mijn functie grote verschillen. Zo’n 6 jaar geleden, net voor de economische crisis, begon ik bij een uitzendbureau. Ik merkte al snel dat mijn opdrachtgevers echt niet zaten te wachten op een “jobhopper”. De angst bestond dat deze persoon dan snel weer weg zou zijn en niets op zou kunnen bouwen. Een stabiel werkverleden was bijna heilig.  Gelukkig, lijkt het de laatste tijd alsof die opvatting veranderd is. Er zijn meer zzp-ers dan ooit en detacheringsbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. De angst is weg! Werkgevers zien het voordeel van korte opdrachten en competentiegericht werken. Eindelijk, want dat biedt natuurlijk ontzettend veel kansen.

Weg met die angst

Het lijkt dus alsof de werkgever de switch heeft gemaakt, nu de werknemer nog. Veel van mijn kandidaten zijn angstig voor korte opdrachten en zijn echt op zoek naar vast werk. Maar waarom? Als een werkgever dit niet meer belangrijk vindt, waarom jij als werknemer dan nog wel? De arbeidsmarkt trekt echt weer aan, dus de angst om helemaal geen baan meer te hebben wordt steeds minder gegrond. 

Neem je carrière eens onder de loep, bedenk wat je zou willen doen over 5 jaar en onderneem dan ook concreet stappen om daar te komen. Ben niet bang maar pak juist kansen. Gebruik jezelf als merk en je werkervaring als portfolio. Kijk maar eens om je heen, ieder groot merk heeft een Visie, een Missie en een Doel. Wanneer je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.

Als het zo door gaat met die levensverwachting kun je er maar beter wat leuks van maken toch!? Oh, en als je je carrière kritisch bekijkt en overweegt om in de advocaat-, rollator- of camperbranche aan de slag te gaan, bel me eens, ik zoek nog een partner.. 

Jip van der Pol
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als Adviseur Mobiliteit bij Driessen.
Meer over Jip

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *