Actuele kunst in werfkelder Utrecht

Utrecht Down Under

UtrechtDownUnder presenteert actuele kunst op bijzondere locaties. De tweejaarlijkse tentoonstelling geeft een beeld van de stand van zaken binnen de kunst. Elke editie toont Utrechtse kunstenaars van het moment. Er wordt gewerkt met curatoren en scouts uit het veld. Dit jaar heeft Driessen de vergaderruimte van haar locatie in de Utrechtse werfkelder ter beschikking gesteld voor dit bijzondere initiatief.

Als uitzendbureau voor de publieke sector is Driessen met locaties in het hele land vertegenwoordigd. Utrecht is één van onze bijzondere locaties. We gebruiken dit om klanten en medewerkers te ontmoeten en sollicitatiegesprekken te voeren. Daarnaast kunnen de vergaderruimtes gehuurd worden door klanten. Dit keer is de vergaderruimte echter ingezet voor een heel ander initiatief: de presentatie van beeldende kunst in de vorm van een film.  

Werfkelder

De vergaderruimte bevindt zich in de werfkelder en is een inspirerende, moderne ruimte die vroeger werd gebruikt als opslagkelder onder de grachtenpanden. Nu wordt het gebruikt als vergaderruimte, waar je met de ramen open uitzicht hebt op de prachtige gracht. De hele dag zie je rondvaartboten, kano’s en sloepen voorbij komen. 

Deelname UtrechtDownUnder

Locatiemanager Marleene Lekkerkerk over de deelname aan dit kunstevenement: ”Het MVO-beleid van Driesen is altijd gericht op het ondersteunen van lokale initiatieven. We hebben dan ook niet lang getwijfeld over de deelname. Het is een mooie manier om onze werfkelder meer zichtbaar te maken voor publiek. Wij ervaren het als een unieke kans om als arbeidsbemiddelaar onze locatie te mogen betrekken en deel te nemen aan dit kunstproject.”

Het concept van kunstenaar Lea Schiess leunt op de werfkelder en het werk is harmonieus met de ruimte vermengd. Op deze manier hebben de ruimte en de kunst elkaar versterkt.