Zorg en welzijn

Medewerkers zo goed mogelijk laten functioneren, om de beste zorg te kunnen bieden. Dat is waar het voor HRM’ers in de sector zorg en welzijn om draait. Of u nu werkzaam bent in een ziekenhuis, zorginstelling of welzijnsorganisatie, uw organisatie is continu in beweging.

Naar verwachting zal de arbeidsmarkt voor zorgprofessionals de komende jaren ingrijpend veranderen. Langer thuiswonen, gezond ouder worden en bezuinigingen leiden tot gedwongen afscheid van medewerkers. Daarnaast hebben de aanpassingen in de langdurige zorg gevolgen. Denk daarbij aan een vernieuwend competentie- en takenprofiel dat hogere eisen stelt aan het opleidingsniveau van medewerkers.   

Aan u als HRM’er binnen een zorg- of welzijnsorganisatie de uitdaging om met deze ontwikkelingen om te gaan. Het vinden én houden van medewerkers met de juiste kennis en vaardigheden is daarbij van groot belang. Met onze dienstverlening proberen wij u daar op zoveel mogelijk manieren bij te ondersteunen.


Werk(t) in zorg en welzijn

Werken nu & straks in zorg en welzijn

In de aanvullende publicatie Werken nu & straks in zorg & welzijn geven wij op basis van een nieuwe analyse van de onderzoeksresultaten uit Werken toen, nu & straks, inzicht in de behoeften van medewerkers binnen zorg & welzijn. Hoe kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen? Wat zijn hun behoeften in werk? En wat wordt er van u als werkgever in zorg en welzijn verwacht? Lees meer over deze publicatie.