Talentenpools

Organisaties in de overheid hebben steeds meer moeite om talent te vinden. En dit talent te binden. Met de talentenpools van Driessen krijgt talent een plek in uw organisatie. 

Een talentenpool of traineeship is gericht op een specifiek domein of vakgebied, of meer algemeen op vaardigheden en competenties. Ontwikkeld voor hoogopgeleide professionals en specifieke specialisten. Bij Driessen HRM vertalen we uw behoeften naar een talentenpool op maat. Om een talentenpool of traineeship te laten slagen, geloven wij in een aantal specifieke bouwstenen. 

Opzet talentenpools

In een samenwerking met Driessen kiest u voor volledige ontzorging of juist voor specifieke ondersteuning bij het opzetten van talentenpools. Uitgangspunt is om talenten te begeleiden in hun ontwikkeling en de publieke organisatie hierbij te ondersteunen waar nodig. Driessen vult de ontbrekende bouwstenen flexibel voor u in. 

Adviesgesprek

Startpunt van de samenwerking om de wensen en behoeften van uw organisatie te inventariseren. Belangrijke onderwerpen in dit gesprek zijn:

• Definitie van doelgroep/profiel en hoe deze te bereiken
• Verwachtingsmanagement en haalbaarheid in de huidige arbeidsmarkt
• Afstemming primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
• Competenties en ontwikkeling
• Doorlooptijden

Resultaat: u heeft een helder beeld over hoe de doelgroep en de arbeidsmarkt eruit ziet, wat deze doelgroep belangrijk vindt en hoe uw organisatie deze talentprofielen aan zich kan binden.

Ontwerp

Het is tijd om knopen door te hakken en keuzes te maken. Samen gaan we aan de slag met het ontwerp van de talentenpool. Samen met het adviesgesprek vormt dit het fundament voor het vormgeven van een talentenpool. In een verdiepend ‘ontwerpgesprek’ zoomen wij onder andere in op de volgende onderdelen:

• Sterkte- en zwakteanalyse
• Inbedding organisatiestrategie
• Globale planning en fasering
• Werving, selectie en onboarding
• Structuur talentenpool (o.a. duur, type projecten, perspectief na afronding) 
• Opzet ontwikkelprogramma
• Randvoorwaarden en uitgangspunten

Resultaat van dit onderdeel vormt een beknopt adviesrapport, wat een goede basis vormt voor het opzetten van de talentenpool en het bepalen van de mate van regie. 

Werving & selectie

Een succesvolle start van een talentenpool staat of valt met het aantrekken van de juiste mensen. Dit begint met een doelgroepgerichte wervingscampagne met bijbehorend selectietraject. U kunt ervoor kiezen om het volledige werving- en selectietraject door Driessen te laten uitvoeren of bijvoorbeeld alleen bepaalde onderdelen binnen de werving of selectie.

Resultaat: een zorgvuldig geselecteerde groep van kandidaten die klaar zijn om te starten met de talentenpool of het traineeship. 

Werkgeverschap

De talenten zijn gevonden en gaan starten in de talentenpool. Nu begint het eigenlijk pas. Driessen kan uw organisatie volledig ontzorgen bij werkgeverschap en onboarding van de talenten. Goed werkgeverschap is bij Driessen een vanzelfsprekendheid en gaat verder dan een tijdige betaling van het salaris. Standaard onderdeel van ons werkgeverschap zijn opleidingsmogelijkheden, vitaliteitsprogramma’s en kortingen voor medewerkers. Al jaren wordt ons werkgeverschap met een 8- of hoger beoordeeld. 

Ontwikkeling

Talenten hebben ambities. Ambities die niet alleen te verwezenlijken zijn door werk. Opleiding en ontwikkeling moet daarom standaard onderdeel uitmaken van een talentenpool. Driessen kan u hierbij helpen. Samen met uw organisatie stellen wij een doelgericht leertraject op met aandacht voor zowel inhoudelijke kennis als vaardigheden.

Resultaat: een uitgebalanceerd opleidings- en ontwikkelingsprogramma dat aansluit op de wensen en behoeften van zowel de organisatie als de talenten/trainees.

Begeleiding

Leren doe je met vallen en opstaan. Goede begeleiding is het verschil tussen progressie of regressie. Driessen heeft veel ervaring in coaching en begeleiding van medewerkers en kan uw organisatie hiermee ontzorgen. Dit doen we met individuele coachingsessies en begeleide intervisie door een ervaren adviseur die gedurende het gehele traject aanspreekpunt blijft voor de talenten en uw organisatie. Als vertrekpunt gebruiken we een Insights Discovery® profiel, dat talenten inzicht geeft in hun eigen persoonlijkheid, werkstijl en drijfveren.

Heeft u behoefte aan ondersteuning en advies bij de opzet en uitvoering van een traineeship of talentenpool? Indien gewenst begeleidt een HRM-consultant van Driessen uw organisatie bij het volledige traject van de talentenpool. Of bij een specifiek onderdeel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten van een onboardingsprogramma, het ontwikkelen en coördineren van het opleidingsprogramma of het verzorgen van een masterclass. Zo weet u zeker dat talent een plek krijgt in uw organisatie.

Meer informatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang direct meer informatie over talentenpools van Driessen HRM.

* verplichte velden