Van werkdruk naar werkgeluk

Werkenden zijn steeds meer op zoek naar methoden om het werkplezier te vergroten. Plezier in het werk maakt immers een gelukkigere medewerker, en gelukkige medewerkers presteren beter op de arbeidsmarkt, zijn minder vaak ziek, zijn flexibeler en staan meer open voor vernieuwingen en ontwikkelingen. Maar bovenal is het gewoon fijn als medewerkers gelukkig zijn. Werkgeluk is steeds vaker een aandachtsgebied van HRM. 

Als HRM-adviseur draagt u samen met het management in belangrijke mate bij aan goed werkgeverschap en het werkgeluk van de medewerkers. Maar hoe faciliteert u werkgeluk? Wat zijn succesvolle factoren in het werkgeverschap en begint de verantwoordelijkheid bij de medewerkers zelf als het gaat om hun eigen werkgeluk? Hoe houdt u werkgeluk vast in de dynamiek van zelfsturende teams?

Gedurende deze training willen we u laten ervaren dat geluk te trainen is. Het trainen van vaardigheden valt in organisaties vaak onder competentiemanagement. Als u de competenties ontwikkelt om geluk op het werk te vergroten, kunt u ook uw organisatie meer laten floreren.

Resultaat

Na het volgen van deze dag:

  • Weet u welke betekenissen er zijn van het begrip werkgeluk en hoe geluk gemeten kan worden
  • Heeft u kennis van gelukscompetenties
  • Heeft u inzicht hoe u werkgeluk kunt integreren in uw beleid en HR Instrumenten
  • Kunt u werk gerelateerde situaties koppelen aan geluk
  • Beschikt u over handvatten om werkgeluk in uw eigen organisatie vorm te geven
  • Gaat u zelf actief aan de slag met gelukscompetenties

Praktische informatie

   
Duur 2 dagdelen
Methode Groepstraining
Doelgroep HRM adviseurs
Kosten open inschrijving € 722,50 per persoon (min. 3 deelnemers)

Wij hanteren transparante all-in prijzen waar administratie- en documentatiekosten reeds in zitten. Deze prijzen zijn vrij van btw.
*Voor deze training wordt gebruik gemaakt van het boek “Geluk op het werk? Train je gelukscomptenties! van Drs. Veronique Kilian. Deze zullen wij voor aanvang van de training naar u opsturen.​

Geplande cursusdatum (open inschrijving)

Datum Locatie Cursus

​Inschrijven

Wij vragen u onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in te vullen. Velden aangeduid met een * zijn verplicht. Zonder deze gegevens kunnen wij uw aanvraag niet verwerken. Wanneer u problemen ondervindt of vragen of opmerkingen hebt over dit formulier, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0492 - 50 66 66 of mailen naar opleidingen@driessen.nl.* verplichte velden