Salaris consultancy

​Als HRM’er in de publieke sector kent u de drukke momenten in een jaar maar al te goed. Maar ook op andere momenten kunt u soms wel wat kennis, ondersteuning of advies gebruiken. Denk daarbij aan een specialistische opdracht op het gebied van personeels- en salarisadministratie, een specifiek vraagstuk over fiscale- en sociale wetgeving of een specifiek vakgebied zoals pensioenen.

Op die momenten kunt u gebruikmaken van de expertise van de salarisprofessionals van Driessen. Afhankelijk van uw vraag kunt u gebruikmaken van interim ondersteuning, specialistisch advies over een bepaald thema of opleidingen. 

Interim ondersteuning

Onze consultancy professionals hebben kennis en ervaring met de meest gangbare personeels- en salarissystemen en bieden u deskundige en flexibele ondersteuning én het juiste advies op de momenten dat u dat wenst. U kunt kiezen voor ondersteuning op zowel operationeel (uitvoerend), tactisch (adviserend) als strategisch (bedrijfsmatig) niveau. Maar ook voor een specifieke complexe salarisvraag staan onze professionals via de Salaris helpdesk voor u klaar.

Door een piek in de werkdruk of door ziekte van een collega kan de continuïteit en kwaliteit van uw salarisadministratie in het geding komen. Onze ervaren salarisconsultants ontzorgen uw organisatie door de volledige salarisadministratie tijdelijk of voor een langere periode uit te voeren. Ook kunnen zij u ondersteunen bij conversies en het schaduwdraaien van de administratie. 

Soms heeft u behoefte aan een sparringpartner. In dat geval biedt een senior salarisconsultant van Driessen uitkomst. Op incidentele basis adviseert hij of zij uw organisatie op locatie over onderwerpen zoals de begroting of het beoordelen van de kwaliteit van uw salarisadministratie. 

Heeft uw organisatie behoefte aan een professional die vakkennis combineert met het vermogen om boven de materie uit te stijgen? Driessen beschikt over ervaren consultants met leidinggevende kwaliteiten die uw afdeling personeels- en salarisadministratie voor korte of langere tijd kunnen coördineren of begeleiden in het kader van een (optimalisatie)project. 

Voert u zelf de personeels- en salarisadministratie, maar wilt u als dat nodig is wel een beroep kunnen doen op een specialistische partij als u een complexe salarisvraag heeft? Dan is onze Salaris helpdesk interessant voor u. Onze specialisten helpen u direct (telefonisch) op weg, zodat u daarna weer direct vooruit kunt.


Thema's en specialismen

Naast diverse vormen van interim ondersteuning, kunt u onze salarisconsultants ook inzetten voor onder andere onderstaande onderwerpen.

Quickscans & audits
Wilt u weten hoe het met uw personeels- en salarisadministratie is gesteld en of deze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving? Dan is een quickscan en/of audit uitgevoerd door een van onze specialisten een perfect instrument. Onze adviseurs bekijken samen met u welke elementen u wilt toetsen en stellen op basis van de bevindingen een overzichtelijk en praktisch adviesrapport op.
Regelgeving (compensation & benefits)
Ons team van consultants is als geen ander in staat om vanuit de geldende CAO’s binnen de publieke sector de vertaalslag te maken naar de juiste toepassing binnen uw salarisadministratie. Door de jarenlange ervaring in de sectoren overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur én de combinatie van analytisch en cijfermatig vermogen, geven onze specialisten u inzicht in uw loonstructuur en het wettelijk kader. Dit combineren zij waar nodig met arbeidsvoorwaardelijke en juridische ondersteuning. Kortom, begeleiding bij het ontwikkelen en het salaristechnisch implementeren van het loonbeleid binnen uw organisatie.

Opleidingen

Aan kennis en vaardigheden blijf je werken. Aan de hand van ons gevarieerde aanbod aan opleidingen, trainingen en cursussen kunnen u en uw collega’s zelfstandig kennis opdoen en deze vervolgens direct toepassen in de praktijk. U kunt onze opleidingen zowel incompany als op basis van open inschrijving volgen. Voor welke variant u ook kiest, onze opleidingen hebben een praktijkgerichte aanpak waarbij het delen van direct toepasbare kennis centraal staat. Uiteraard kunnen alle opleidingen worden afgestemd op uw specifieke wensen én is kwaliteit gegarandeerd, omdat wij aan diverse certificeringen voldoen. Bekijk het actuele opleidingsaanbod via www.driessen.nl/opleidingen.

Maak kennis met onze consultants!