AFAS consultancy

HRM-professionals in de publieke sector maken steeds vaker gebruik van e-HRM. E-HRM maakt processen rondom HRM of de personeels- en salarisadministratie eenvoudiger en efficiënter. Maar de inzet van e-HRM kan ook vragen oproepen, zeker als u hier nog maar net mee aan de slag bent.

In dat geval staan de e-HRM professionals van Driessen voor u klaar. Afhankelijk van uw vraag kunt u gebruikmaken van interim ondersteuning, specialistisch advies over een bepaald thema of opleidingen.

Interim ondersteuning

Op het gebied van e-HRM werkt Driessen sinds 2007 intensief samen met AFAS Software als strategisch partner. De software van AFAS vormt de basis van de e-HRM activiteiten van Driessen. Uiteraard zijn onze consultants volledig op de hoogte van deze software. Zij ondersteunen u bij alle stappen rondom de inzet van e-HRM; van de oriënterende fase tot de daadwerkelijke inrichting en het projectmanagement rondom de implementatie. Daarnaast staan onze specialisten van de e-HRM helpdesk voor u klaar bij specifieke vragen over het systeem.

De belangrijke eerste stap op weg naar de digitalisering van HR-processen is een helder inzicht in en een juiste beschrijving van de betreffende processen binnen uw organisatie. Onze consultants maken voor of samen met u de HRM-processen binnen uw organisatie inzichtelijk en benoemen de knel- en verbeterpunten, wat uiteindelijk tot optimalisatie van diezelfde processen leidt. 

De Profit Payroll Professionals (gecertificeerde functioneel beheerders) en e-HRM adviseurs van Driessen zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en functionaliteiten binnen de software van AFAS. Hierdoor kunnen zij uw organisatie perfect ondersteunen en adviseren bij het implementeren en optimaliseren van diverse HRM- en salarisprocessen binnen de software van AFAS. 

De implementatie van een e-HRM systeem heeft een grote impact op uw organisatie. Het slagen van een dergelijk verandertraject vereist stevig projectmanagement. Driessen beschikt over deskundige projectmanagers die veel ervaring hebben met het begeleiden van e-HRM projecten van A tot Z. 

Is uw organisatie zelf verantwoordelijk voor het beheer en de inrichting van de salarisadministratie en HR-processen met behulp van de software van AFAS? Dan kan het wel eens voorkomen dat u een specifieke vraag heeft die kennis van het systeem én kennis van uw sector verlangt. Hiervoor kunt u terecht bij onze e-HRM helpdesk, die door deskundige e-HRM adviseurs van Driessen wordt bemand.


Thema's en specialismen

Onze e-HRM consultants hebben uitgebreide kennis van de e-HRM software van AFAS en de mogelijkheden voor het genereren van managementinformatie. Graag ondersteunen zij u daarbij.

E-HRM software (AFAS)
Driessen is op het gebied van e-HRM gespecialiseerd in de software van AFAS, specifiek de modules ERP en Profit HRM/Payroll. De module HRM/Payroll biedt alle basisfunctionaliteiten om de personeels- en salarisadministratie uit te kunnen uitvoeren. De module ERP is het e-HRM portaal dat diverse mogelijkheden biedt op het gebied van Employee Self Service (ESS), Management Self Service (MSS) en workflows. Onze consultants hebben veel ervaring met het inrichten en beheren van de functionaliteiten binnen beide modules, waarbij zij vaak gebruikmaken van best practices die hun effectiviteit bij diverse organisaties hebben bewezen. Ook kunnen zij u uitstekend begeleiden bij de conversie van uw oude systeem naar de software van AFAS.
Managementinformatie
Binnen de software AFAS zijn veel mogelijkheden om managementinformatie te genereren. Om dit potentieel volledig te benutten helpen consultants van Driessen overzichtelijke managementinformatie voor uw organisatie te genereren. Op basis van Qlik Sense maken we van  AFAS-data waardevolle HR-stuurinformatie.

Opleidingen

Aangezien elke organisatie die met AFAS werkt anders is en daarmee ook de inrichting van het systeem, zien wij toegevoegde waarde in een training die is toegespitst op uw organisatie. Onze ervaren consultants kunnen uw medewerkers door ‘training on the job’ de belangrijkste ins en outs van AFAS leren, zodat zij daarna écht zelfstandig met de software kunnen werken. Vanzelfsprekend gaan wij vooraf altijd met u in overleg om te bepalen op welke onderwerpen training en begeleiding gewenst is, inclusief het bijbehorende kostenplaatje. 
 

Consultants

Maaike Roubroeks - van der Sterren

 • HBO Bedrijfseconomie
 • Oplossingsgericht
 • Doorzetter 

Ik ga graag de uitdaging aan en stop pas als we een oplossing hebben. Door het uitvoeren van diverse conversies en inrichtingen heb ik veel ervaring opgedaan. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid zorgen ervoor dat ik me voor de volle 100% inzet. 

Marjan Spanjers

 • Zeer betrokken
 • Oplossingsgericht
 • Accuraat 

Door mijn lange ervaring als salarisadministrateur en mijn passie voor dit vak, ben ik in staat om mijzelf te verplaatsen in de klant en het totale proces te overzien bij het inrichten van HR processen in AFAS Profit en InSite. Ik ben zeer gedreven om samen met de klant projecten tot een succesvol resultaat te volbrengen. 

Janneke Kox

 • Grote betrokkenheid
 • Ervaring in salarisverwerking en E-HRM
 • Oplossingsgericht

Door mijn jarenlange ervaring in de wereld van de salarisverwerking denk ik dat ik een goede basis heb om mee te denken in het optimaliseren van werkprocessen die zowel op HRM als op financieel vlak betrekking hebben. Ik ben een harde werker die snel leert en zichzelf constant wil blijven ontwikkelen door het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Jolanda Vloon

 • Ervaring in zorg & welzijn en overheid
 • Sparringpartner in efficiënte HR processen
 • Oplossingsgericht en nieuwsgierig

Het is een mooie uitdaging om toegevoegde waarde te halen uit de juiste combinatie van mens, proces en systeem. Ik heb ruime ervaring met het inrichten van Profit en InSite en vind het nog steeds het meest interessant werk om te doen. Door mijn ervaring ben ik goed op de hoogte van behoeften en mogelijkheden op het gebied van automatiseren van HR processen in Profit en InSite. Ik voel me snel thuis in een nieuwe werkomgeving en ben een flexibele, kritische collega.

Jeroen Mathijssen

 • Gek op automatiseren
 • Achtergrond op ERP, financieel en fiscaal gebied
 • Analytisch sterk

Met ruim 13 jaar ervaring aan advisering en begeleiding van organisaties in diverse branches en van verschillende omvang ben ik een goede gesprekspartner bij het implementeren en verbeteren van de administratieve processen binnen een organisatie. Hierbij streef ik ernaar om mijn klanten te geven wat ze nodig hebben. Daarbij staan standaardisatie en automatisering hoog in het vaandel.

Sander Vermunt

 • Academische achtergrond
 • Snelle, praktische denker
 • Rustige persoonlijkheid

Zolang als ik me kan herinneren ben ik een echte allrounder. Sterk op zowel alfa als bèta. Snel en creatief denken is voor mij een gewoonte, waarbij ik mijn kwaliteiten graag inzet voor het groter goed. Ik heb affiniteit met de mogelijkheden die de hedendaagse technologie ons biedt maar verlies daarbij nooit de menselijke factor, het menselijk gedrag, uit het oog.

Bob Hoefnagels

 • Afgeronde HBO opleiding Management, Economie en Recht
 • Oplossingsgericht
 • Verantwoordelijkheidsgevoel

Het is voor mij een uitdaging HR gerelateerde processen zo efficiënt mogelijk in te richten met behulp van e-HRM. Hierbij streef ik ernaar organisaties naar een hoger plan te tillen, door ervoor te zorgen dat mensen en organisaties zich kunnen richten op hun kerntaken. Dit doe ik op een persoonlijke, professionele en gestructureerde wijze, waarbij communicatie met de betrokkenen centraal staat. Ik heb ruime ervaring met deze werkzaamheden in de onderwijs- en overheidssector.  

Suzan Swinkels

 • Brede kennis HRM / e-HRM
 • Projectmatig
 • Gedreven en toegankelijk

Ik ben een gemotiveerde professional met een passie voor e-HRM. De uitdaging hierin is om processen te verbeteren en zoveel mogelijk te digitaliseren. En om het systeem zo in te richten dat de gebruiker deze zonder ongemakken kan bedienen. Dit realiseer ik door projectmatig en nauwkeuring te werk te gaan. Ik hou van structuur en vind regelmatige contactmomenten met de klant erg belangrijk. 

Ingrid Vugts

 • Functioneel beheer
 • Gedreven en betrokken collega
 • Ervaring binnen gemeenten en zorg

Graag help ik Driessen-klanten met de inrichting voor zowel AFAS als InSite. Met mijn studie Functioneel Beheer op zak kan ik een goed advies geven. Projectmatig werken heeft hierbij mijn voorkeur. Ik hoop dat klanten net zo graag met AFAS en InSite gaan werken als ik! 

 Hanneke Leijen

 • HBO opleiding HRM
 • Klantgericht 
 • Positief kritisch 

Enthousiast, snel schakelen, spin in het web, prioriteiten stellen, plannen, organiseren en doelgericht; zo kan ik mijzelf het best typeren. Het zijn tevens de elementen waarvan ik energie krijg in mijn werk. Ik zie het als een uitdaging om een HR-proces onder de loep te nemen en er samen met de betrokkenen voor te zorgen dat het naar ieders tevredenheid verloopt. Dat alles natuurlijk met een optimale inzet van e-HRM! 

Sacha van den Heuvel

 • Betrokken professional
 • Goed bekend met de publieke sector
 • Oplossingsgericht 

Als e-HRM adviseur ben ik te herkennen aan een betrokken en klantgerichte instelling. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor de opdrachtgever voor de volle 100% op me kan rekenen. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en daar de dienstverlening op af te stemmen. De opdrachtgever betrekken bij het te bereiken doel en hier dan gezamenlijk naar toe werken. Samen.Slim.  

Martijn van Gerwen

 • Goed bekend met Excel
 • Gedreven en betrokken collega
 • Persoonlijke aanpak

Vanuit de salarisadministratie doorgegroeid tot e-HRM adviseur. Hierdoor benader ik mijn projecten niet alleen vanuit het e-HRM oogpunt maar ook vanuit het oogpunt van de salarisadviseur. Ik houd van een persoonlijke aanpak waarbij de lijntjes tussen Driessen en opdrachtgever kort zijn. Door mijn affiniteit met digitalisering, webdesign en ruime ervaring met Excel ben ik in staat om organisaties een breed pakket aan diensten te bieden. 

Edward Lau

 • Kennis van e-HRM
 • Meedenkend in processen
 • Vertaling naar digitaal 

Een enthousiaste e-HRM adviseur met kennis gericht op ERP systemen en met name in de branche Onderwijs. Ik kan handmatige processen goed vertalen naar een digitaal proces om zo efficiënt mogelijk te werken. Meedenkend zoek ik naar oplossingen vanuit mijn ervaring met het inrichten van processen en uitvoeren van conversies naar AFAS Profit. Ik kan goed zelfstandig en in teamverband werken en kan me snel aanpassen. Door de juiste vertaalslag te maken naar een digitaal systeem kan ik meerwaarde leveren.

Marco Bennes

 • Ruime praktijkervaring met software implementaties en optimalisaties
 • Zeg wat ik doe en doe wat ik zeg
 • Zet in op duurzame relaties

Nick Verstraelen

 • Kennis e-HRM, HRM en salarisadmnistratie
 • Innovatief
 • Klantgericht

Door mijn kennis en ervaring op het gebied van HRM en salarisadministratie enerzijds en mijn passie voor digitalisering en innovatie anderzijds heb ik een goede basis als e-HRM adviseur. Samen met de klant efficiënte processen inrichten geeft mij energie. De ‘stip op de horizon’ is creatieve, innovatieve maar bovenal gebruiksvriendelijke oplossingen bedenken voor de klant. 

 Ruben Vanson

 • Inlevingsvermogen
 • Logisch denker
 • WO-opleiding HRM

Als empathische en analytische e-HRM professional boeit de interactie tussen mens en machine mij mateloos. Met ruime ervaring in het HR-vak en het vermogen om goed te luisteren, streef ik er altijd naar om uw AFAS-vraag om te zetten in een passende e-HRM-oplossing. Want wie is er nou niet gebaat bij minder administratieve druk? 


AFAS software

​Voor de dienstverlening op het gebied van personeels- en salarisadministratie en financiele administratie heeft Driessen een partnerovereenkomst met AFAS Software.