Waarvoor je niet bij Driessen moet zijn

Test

Bij Driessen zetten we ons iedere dag in om mens en werk aan elkaar te verbinden. De manier waarop wij dat doen is soms net even anders dan je vanuit andere organisaties misschien gewend bent. Om onze opdrachtgevers en flexibele medewerkers zo werkgelukkig mogelijk te maken, kunnen wij je bij bepaalde zaken namelijk bewust niet helpen.

Vaste flexibele medewerkers

Wij helpen je graag met het organiseren van je flexibele schil. Maar een medewerker die jarenlang voor een opdrachtgever werkt op een flexibel contract via Driessen? Dat is voor iedereen onwenselijk. Dus na een aantal flexibele contracten neemt de opdrachtgever de medewerker in dienst. Of bemiddelen wij hem of haar door naar een volgende uitdaging in de publieke sector.

Bankiers en vorkheftruck-chauffeurs

Wij verbinden mens en werk uitsluitend binnen de sectoren overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur. Sectoren waar onze roots liggen. En daar is een stuk minder behoefte aan bankiers en vorkheftruckchauffeurs dan in de private sector.

Locatie in de uitzendstraat

Het zoeken naar vacatures gebeurt tegenwoordig online. En om tijd (en brandstof) te besparen voeren wij het eerste kennismakingsgesprek vaak in diezelfde omgeving. Natuurlijk ontmoeten we relaties, kandidaten en medewerkers ook graag live. Dit doen we op onze tien strategisch gekozen locaties. Maar een locatie in de uitzendstraat? Daarvoor moet je niet bij Driessen zijn.

Beknibbelen op de arbeidsvoorwaarden

Wij willen dat onze (en dus jouw) medewerkers werkgelukkig zijn. En daarbij hoort een arbeidsvoorwaardenpakket dat verder gaat dan een leuke baan, het juiste salaris en een goed pensioen. Onze toegevoegde waarde en lage prijzen realiseren wij daarom via digitalisering en efficiƫntie.