Samen werken aan leefgeluk in de zorg

De werkdruk in de zorg is hoog en de personeelstekorten blijven oplopen. Zorgorganisaties doen er alles aan om te voorkomen dat dit ten koste gaat van het leefgeluk van hun cliënten en patiënten. Met ondersteunend en niet-zorg gerelateerd personeel verlagen we de werkdruk en verhogen we het werkgeluk van het zorgpersoneel. Bouw jij samen met Driessen een ecosysteem om de handen zo veel mogelijk áán het bed te krijgen?

Nooit meer oplopende tekorten

De zorg kan al 27 jaar rekenen op onze ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie nooit meer onvervulde vacatures heeft. Dit doen we niet door verpleegkundigen of verzorgende IG te detacheren, maar met een totaaloplossing waarvan wij denken dat het de zorg beter maakt. Zowel in de VVT, gehandicaptenzorg, bij (academische) ziekenhuizen en in de kinderopvang.

Een goede planner. Een HRM’er met hart voor de zorg. Een facilitair medewerker die meedenkt. Of een financieel specialist die meer mogelijk maakt met minder middelen. Driessen is ervan overtuigd dat álle medewerkers in de zorg, de zorg beter maken. En precies die medewerkers vinden we voor jou.

Als er niet genoeg zorgpersoneel is en ook onvoldoende afstudeerders, dan moet je kijken naar manieren om de schaarse middelen zo goed mogelijk te benutten. Onze ondersteuners verlagen de werkdruk bij zorgpersoneel door het overnemen van taken die hen nu veel tijd kosten, maar niet direct zorg-gerelateerd zijn. Deze ondersteunende activiteiten zijn administratief, facilitair of ondersteunend van aard. Deze ondersteuners hebben geen zorgopleiding, maar wel een sterke affiniteit met óf ervaring in de zorg.

Een beproefde methode om te zorgen voor meer instroom. Driessen heeft hier jarenlange ervaring mee en weet daardoor wat de valkuilen en kansen zijn. Daarom zetten we vol vertrouwen met jouw zorgorganisatie een zij-instroom-traject op. Als werkgever regelt Driessen de opleiding en daarnaast focussen we op aanvullende trainingen zoals persoonlijk leiderschap. Zodat de zij-instromer daarna makkelijker de weg vindt in de hectische zorgorganisatie. Dit vermindert de uitstroom aanzienlijk.

In geen enkele sector zijn oproepkrachten zo belangrijk als in de zorg. De oproepkrachten van Driessen zet je voor een korte of langere periode (op uitzendbasis) flexibel in bij jouw organisatie. En als je even geen werk hebt? Dan hebben ze door het netwerk van Driessen de mogelijkheid om bij een andere organisatie aan de slag te gaan.

Zorgpersoneel is schaars. Ook voor ons. Maar als uitzendbureau zijn we goed in werving en selectie van medewerkers. Met recruitmentmarketing en een persoonlijke aanpak helpen de recruitmentspecialisten van Driessen jouw organisatie bij het vinden van de juiste zorgprofessional. En wil je eerst een tijdje kijken hoe het, gaat voordat je de medewerker in dienst neemt? Dan is uitzenden of detacheren via Driessen dé manier om het goed te regelen voor je medewerkers.

Vertel ons over jouw uitdagingen

Wil je vrijblijvend met ons in gesprek over het vinden van nieuw personeel, werkgeluk van jouw medewerkers of onze leefgelukscan?

ja, ik wil in gesprek

Lees ook hoe wij onder andere met het CIZ samenwerken

Geluk werkt door

Uit ons jarenlange onderzoek naar werkgeluk in de zorg blijkt dat werkgelukkige medewerkers in de zorg leiden tot meer leefgeluk van cliënten en patiënten. Als uitzendbureau is onze aanpak daarom volledig gericht op werkgelukkige medewerkers. Een juist salaris en goed (PZFW) pensioen is vanzelfsprekend. Door in te zetten op persoonlijk leiderschap, vitaliteit, financiële veerkracht en coaching maken we als uitzendbureau écht het verschil.

5 werkbeloftes

Gezien het grote belang van flexibele arbeid zou de verwachting moeten zijn dat flexwerk op dezelfde wijze wordt geregeld als vast werk. Toch blijkt in de praktijk dat voor flexkrachten soms minder wordt geïnvesteerd in opleiding en ontwikkeling, of dat het met een flexibel contract lastiger is om een hypotheek te krijgen. Driessen laat zien dat het anders kan. Wij nemen onze rol als werkgever serieus. Vanuit ons HR-beleid, dat volledig is ingericht op de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van onze flexibele medewerkers, hebben wij de 5 werkbeloften geïntroduceerd.

lees meer over onze werkbeloftes

Leefgelukscan als oplossing voor de tekorten

Artsen, verzorgenden, verpleegkundigen; ze zijn allemaal schaars. En uiteindelijk strijden we allemaal om de gunst van dezelfde specialisten die maar op één plek tegelijk kunnen werken. Onze leefgelukscan is erop gericht om de tijd van de schaarse specialisten te sparen. Dit doen we door goed naar hun werkzaamheden te kijken. Welke werkzaamheden zijn noodzakelijk, welke zorgen voor werkgeluk en welke zijn niet noodzakelijk voor een specialist en zorgen niet voor leefgeluk van de cliënten of patiënten.

In de analysefase voeren onze consultants gesprekken met mensen in de organisatie. Dit kan zijn met bestuur, directie, management en medewerkers. Daarnaast voeren we een kwantitatief onderzoek naar het werkgeluk van medewerkers uit.

Op basis van deze resultaten geven we inzicht in werkzaamheden van specialisten die ze niet graag doen en ook niet door hen gedaan hoeven te worden. In onze aanbevelingen focussen we op een nieuwe manier om naar de bezetting te kijken. Zodat de tekorten aan specialisten niet ten koste van het leefgeluk van de patiënten gaat.

Indien gewenst ondersteunt Driessen bij de implementatie van deze adviezen om de autonomie, verbondenheid of competenties van medewerkers te vergroten, kleine aanpassingen te doen die tijd besparen of het team te trainen.

Driessen gaat verder waar
anderen stoppen

Driessen maakt onderdeel uit van de Driessen Groep. Een familie van
bedrijven op het domein van mens en werk. Hierdoor zijn we in staat
om samen met het onderwijs te werken aan duurzame
HRM-oplossingen op verschillende domeinen.

Driessen gaat verder waar anderen stoppen

Driessen maakt onderdeel uit van de Driessen Groep. Een familie van bedrijven op het domein van mens en werk. Hierdoor zijn we in staat om samen met het onderwijs te werken aan duurzame HRM-oplossingen op verschillende domeinen.