2e spoor re-integratie

Werkgeluk is een van de belangrijkste factoren om gezond, tevreden en duurzaam te kunnen werken en leven. Maar het ervaren van werkgeluk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ziekte, persoonlijke problematiek of (in combinatie met) werkgerelateerde klachten kunnen arbeidsongeschiktheid veroorzaken. Met als gevolg dat een medewerker zijn of haar werk niet goed meer kan uitvoeren of zelfs helemaal niet verder kan binnen de organisatie. Daarvoor is de 2e spoor re-integratie dienstverlening van Driessen.

Samen naar nieuw werkgeluk

Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter ben je als werkgever verplicht om ten minste na één jaar ziekte een re-integratie 2e spoor in te zetten. Deze re-integratievraagstukken vragen om tijd, capaciteit, het juiste netwerk en inhoudelijke kennis wil je een duurzame en gedegen oplossing kunnen bieden. Wij ontzorgen jou en jouw organisatie hierin volledig en gaan samen met de medewerker op zoek naar een duurzame nieuwe werkplek die past bij de persoonlijke situatie van de medewerker, zijn of haar belastbaarheid en beperkingen.

ik wil graag meer weten

Focus op duurzaamheid met aandacht voor de mens

De medewerker wordt gekoppeld aan een persoonlijke adviseur mobiliteit. Samen gaan zij aan de slag met gerichte activiteiten die de positie op de arbeidsmarkt versterken. Wij geloven in een persoonlijke, motiverende en open aanpak, die succesvol wordt ondersteund door ons grote netwerk in de publieke sector én daarbuiten. Onze werkwijze bestaat uit vijf modules waarbinnen alle ruimte is voor maatwerk.

Ter voorbereiding aan het traject nemen wij contact met je op om de achtergrond, het doel en de huidige situatie van de medewerker te bespreken. Nadat we samen het uitgangspunt hebben bepaald plannen we een persoonlijk kennismakingsgesprek met de medewerker.

In twee persoonlijke gesprekken met de medewerker maken we dieper kennis, lichten we de inhoud van het traject toe en bepalen we het gezamenlijke, persoonlijke doel. Daarnaast bespreken we de wet- en regelgeving o.g.v. 2e spoor re-integratie en wederzijdse verwachtingen, stellen we het persoons- en zoekprofiel op en maken we afspraken over het vervolgtraject.

In deze module versterken we de arbeidsmarktpositie van de medewerker. Door o.a. het CV, de motivatiebrief, het LinkedIn-profiel en pitch uitgebreid uit te werken, het netwerk van de medewerker en dat van Driessen in kaart te brengen, gebruik te maken van ons uitgebreide e-learning aanbod, diverse testen, een kwaliteitenspel, de beroepenschatkist, 360 graden feedback en doorlopende sollicitatietraining op maat.

In deze module verschuift de focus van inzicht en ontwikkeling naar actie en solliciteren, waarbij het netwerk van de medewerker en van Driessen maximaal wordt benut. De adviseur stuurt doorlopend passende vacatures en brengt de medewerker actief onder de aandacht bij potentiële werkgevers. De adviseur treedt op als sparringpartner en ondersteunt bij alle vragen over vacatures, het schrijven van motivatiebrieven en voorbereidingen op sollicitatiegesprekken. Een module waarin intensieve samenwerking richting resultaat centraal staat.

Heeft de medewerker met onze hulp een baan gevonden? Dan is het doel behaald, maar het traject is daarmee nog niet afgelopen. Omdat we gaan voor een duurzaam resultaat, blijft de adviseur in contact met de medewerker. Samen bespreken we de ontwikkelingen op de werkvloer en toetsen we hoe de medewerker beperkingen en belastbaarheid ervaart.

Dit mag je verwachten

Kies je voor 2e spoor re-integratiebegeleiding van Driessen, dan ben je verzekerd van:

Maatwerk en persoonlijke aandacht

Iedere organisatie, medewerker en situatie is anders. De intensiteit wordt per module vooraf afgestemd, op basis van behoeften en wensen van de medewerker. Door aan de achterkant te digitaliseren hebben we aan de voorkant ruimte voor meer persoonlijk contact.

Gedegen rapportage

De verwachtingen en werkwijze leggen wij vast in een plan van aanpak. Maandelijks brengen we jou als werkgever op de hoogte van de voortgang middels een voortgangsrapportage en wanneer het traject is afgerond wordt een eindrapportage opgeleverd.

Een gecertificeerde begeleider

Al onze adviseurs en coaches zijn gecertificeerd en beschikken over de juiste kwalificaties. Daarnaast maken we gebruik van erkende methoden en technieken.

Wat maakt onze 2e spoor re-integratiebegeleiding uniek?

  • We beschikken over een groot, sterk en landelijk netwerk van werkgevers, opdrachtgevers, HRM-adviseurs, recruiters, partners en consultants in de publieke sector.
  • Onze adviseurs zijn opgeleid op het gebied van verzuim/2e spoor re-integratie en hebben een achtergrond in recruitment voor de publieke sector.
  • Met meer dan 27 jaar ervaring binnen de overheid, het onderwijs en de zorg kennen wij de sectoren, de culturen en de procedures op ons duimpje.
  • We hebben een praktische en pragmatische aanpak waarbij een duurzaam resultaat het doel is.
  • Wij bieden begeleiding op maat, denken digitaal en zetten de mens centraal.
  • We werken vanzelfsprekend professioneel en volgens de richtlijnen van het UWV.

“De persoonlijke gespreken gaven me al snel de rust en het vertrouwen dat we hetzelfde doel voor ogen hadden: een écht passende baan. Met dit vertrouwen, een persoonlijke klik, de helderheid van het traject en de realistische verwachtingen, maakte ik vanaf week 1 stappen vooruit. Stappen die ik mijzelf anders niet snel had zien zetten. En dit allemaal zonder dat ik een belemmerende druk ervaarde. Ik verwachtte riemen om mee te roeien, maar kreeg wind om mee te zeilen.”

Quote deelnemer

Tarieven

Om te starten bieden wij een standaardtrajectvorm van 6 maanden aan. Waarna het mogelijk is om te verlengen met respectievelijk 3 of 6 maanden. Ook maatwerkoplossingen behoren tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.

Basistraject

6 maanden

€ 2.900,00 excl. btw

Verlenging

3 maanden

€ 1.150,00 excl. btw

Verlenging

6 maanden

€ 2.150,00 excl. btw

Het tarief is een all-in prijs voor de uitvoering van bovengenoemde modules, inclusief alle rapportagemomenten, plan van aanpak en eindrapportage.