Neem een kijkje in de publicatie
125 pagina's
met onderzoek,
reportages, interviews
en columns van
experts

Maken werkgelukkige medewerkers in de publieke sector onze samenleving gelukkiger?

In het 125-pagina tellende boek Geluk werkt door laten we zien hoe werkgeluk in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur doorwerkt naar onze samenleving.

Kosteloos aanvragenMeer informatie

  • Een uitgebreid literatuuronderzoek van de Erasmus Universiteit naar hoe werkgeluk in de publieke sector leidt tot een gelukkigere samenleving.
  • Een aanvullend onderzoek van Kantar TNS over het effect op geluk binnen overheid, onderwijs en zorg & welzijn.
  • Prachtige fotoreportages in het Openlucht Museum, de moestuin van Jenaplanschool Antonius Abt, Penitentiaire Inrichting Almelo en woonzorg-complex de Baersdonck.
  • Diepgravende interviews met geluksgemeente Schagen, natuurorganisatie IVN en het Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk.
  • Scherpe columns van filmjournalist Dana Linssen, oud-minister Frank van Massenhove, zorgbestuurder Peter van Haren en onderwijsgoeroe Marcel van Herpen.

De kaders zijn losser, hierdoor voel ik me vrijer in mijn werk en zie ik meer kansen

Zorgbegeleider Loes Verheggen bij de Baersdonck

LAAT U INSPIREREN DOOR EXPERTS

DR. MARTIJN BURGER & DR. MARTIJN HENDRIKS

GELUKKIGE PUBLIEKE SECTOR VOOR EEN GELUKKIGE SAMENLEVING

Vraagt u zich wel eens af in hoeverre het beleid van uw organisatie bijdraagt aan het geluk van werknemers en de maatschappij in het algemeen? En hoe dit beter zou kunnen? Het welzijn van werknemers is in een groeiend aantal organisaties een speerpunt in het beleid. Er zijn ook steeds meer publieke organisaties, zoals gemeenten, die het geluk van de burger centraal stellen in het vormen en evalueren van beleid.

FRANK VAN MASSENHOVE - FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID IN BELGIË

GELUK ALS MIDDEL

Onze organisatie staat nu bekend als instelling die buitengewoon veel aandacht besteedt aan het geluk van de medewerkers. Maar initieel was dit niet de belangrijkste beweegreden om te veranderen. De war for talent heeft ons doen besluiten een organisatie te bouwen waarin we onze medewerkers niet of nauwelijks oplegden waar, wanneer en hoe ze werken, maar waar voorop stond dat de smart gedefinieerde doelstellingen gehaald moeten worden.

Publicatie Geluk werkt door

Vraag kosteloos de publicatie Geluk werkt door aan

Voor HRM’ers, management, directie en bestuur in de publieke sector.

Selecteer hieronder welke variant(en) u wilt ontvangenUw gegevens

Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig om met uw gegevens. Wij hebben uw gegevens nodig voor toezending (digitaal of per post ) van een exemplaar van onze publicatie 'Geluk werkt door'. Optioneel kunt u aangeven dat u 4 x een exclusieve update wenst te ontvangen samen met onze tweewekelijkse nieuwsbrief Publiek Perspectief. De update stopt automatisch en toezending (ook van Publiek Perspectief) is per uitgave tussentijds te beëindigen. Mogelijk neemt een medewerker van de Driessen Groep n.a.v. uw aanvraag contact met u op. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere organisaties.

Medewerkers die werkgeluk ervaren dragen bij aan een gelukkigere samenleving. Dat blijkt uit onze publicatie 'Geluk werkt door' waarin we onderzoeken hoe werkgeluk in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur doorwerkt naar onze samenleving. Zelf op zoek naar werkgeluk in de publieke sector? Ga naar werken bij overheid.

125 pagina’s over hoe werkgeluk in de publieke sector bijdraagt aan ons geluk